Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Дитина в садочку не прокинулася, а впала в кому”: мама дівчинки з важким захворюванням благає про допомогу (ФОТО)

Ірина Лабойко – мама дівчинки, якій дуже необхідна допомога небайдужих людей, звернулася за допомогою.

Оленці Лабойко зараз 17 років – це саме той вік, коли дівчинка вже стає майже дорослою, мріє зустріти своє кохання та активно проводить час з друзями, але, на жаль, цього не можна сказати про неї. Рідкісне захворювання, синдром Ландау-Клефнера, яке вразило її ще в дитячому віці, змінило все.

Пекло, як стверджує мама, почалося в той момент, коли 2-річна Оленка пішла у дитсадок. Там під час сонної години дівчинка заснула і сама прокинутися вже не змогла – вона просто впала в кому. Тривалий час лікарі боролися за життя дитини і довгий термін, який Оленка пробула в комі, не міг не позначитися на дитячому здоров’ї. З коми вона вийшла з постійними страшними судомами та стражданнями.

Попри те, що цей рідкісний синдром призводить до різних неврологічних проблем, коли дитина може страждати епілептичними нападами, втратити дар мови і її розуміння, навіть якщо вона все це вміла і знала, завдяки зусиллям і самовідданій боротьбі мами, Оленка навчилася ходити, говорити і навіть співати, що вона дуже полюбляє робити. Протягом останніх півтора року спостерігається явний прогрес в одужанні і пані Ірина, мама Оленки, просить усіх небайдужих людей допомогти зібрати необхідні кошти на лікування у Модричах, яке зарекомендувало себе дуже добре. Сума на курс лікування там, а це майже 100 тисяч гривень, – непідйомна для мами хворої дівчинки, але вона вірить, що знайдуться люди, які їй допоможуть.

“Я молю Бога і прошу добрих людей про допомогу, щоб моя Оленка себе адаптувала в цьому світі, бо я не вічна. А на кого я її потім залишу? Прошу, допоможіть, щоб наша мрія збулася!” – звернулася мама Оленки.

Номер картки у “ПриватБанк” для переказу коштів на лікування: 5168 7573 8697 8680 – отримувач Лабойко Ірина Михайлівна.

Джерело.

У столицю лемків на Тернопільщину з’їхалися тисячі людей (ФОТО)

Знайшли чоловіка, який на Тернопільщині пропав безвісти