Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині судили таксиста, який побив п’яного клієнта

Козівський районний суд призначив покарання для місцевого водія таксі, який побив нетверезого чоловіка.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився у смт. Козова 7 березня цього року. У водія таксі виник конфлікт із чоловіком, який був незадоволений тарифами на проїзд. Під час конфлікту таксист свого потенційного пасажира ударив кілька разів рукою по обличчю, а потім іще тричі ногою в пах.

Потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження. Дій таксиста кваліфікували за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (нанесення легких тілесних ушкоджень), пише Терноград.

За це порушення передбачений штраф, громадські роботи або виправні роботи терміном до 1 року.

У суді таксист своєї провини не визнав і пояснив чому. За його словами, того дня він під’їхав до гаражів, щоб відвезти пасажира у село Криве колишнього Козівського, а тепер Тернопільського району.

Біля гаражів було троє осіб. На думку таксиста, вони були в нетверезому стані. Коли водій назвав вартість проїзду – 100 гривень, один з чоловіків почав обурюватися, казав, що це занадто дорого. При цьому невдоволений чоловік виражався нецензурними словами.

Таксист розвернувся і поїхав геть.

Через кілька годин сторони конфлікту знову перетнулися. Під час зупинки таксист почув, що по даху автомобіля хтось стукає. Водій вийшов з салону. Біля авто стояв невдоволений чоловік. Зав’язалося розмова. Чоловік почав пояснювати таксисту, що той занадто дорого бере за свої послуги.

У відповідь перевізник пояснив, що таксистів багато і можна замовити іншого.

Далі після обміну думками посипались нецензурні слова, потім зав’язалася бійка.

Таксист каже, що захищався і лише один раз вдарив опонента в груди.

Потім сів в авто і хотів їхати, але почув удар ззаду по машині. Перевізник вийшов і вдарив опонента ногою в живіт. Таксист каже, що вдарив тільки один раз, а не три і вдарив в живіт, а не в пах.

Після цього водій таксі поїхав, однак за якийсь час до нього уже зателефонували з поліції і почали з’ясовувати обставини конфлікту.

Опитуючи свідків, суд дійшов висновку, що ударів ногою було кілька, а не один.

Потерпілий у судовому засіданні просив стягнути з обвинуваченого 35000 гривень моральної шкоди і призначити йому максимальне покарання, передбачене ч. 1 ст. 125 ККУ. Пояснив, що таксист за свої дії у нього навіть не попросив вибачення.

Дослідивши матеріали справи, Козівський районний суд водія таксі визнав винним у вчиненні кримінального порушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 ККУ та призначив йому покарання у вигляді громадських робіт терміном на 100 годин.

Окрім того таксист має виплатити потерпілому 10000 гривень моральної шкоди. У решті позовних вимог потерпілому відмовлено.

У Тернополі у дворі будинку водійка збила 5-річного хлопчика

“Процедура” видачі прав у коледжі в Тернополі: викладачу потрібно “заплатити” 8400 грн