Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

До поїзда, яким можна доїхати з Тернополя до Маріуполя, додали два сучасних вагони (фото)

«Укрзалізниця» показала два нові сучасні пасажирські вагони, які за кошти з державного бюджету виготовив Крюківський вагонобудівний завод. Як повідомила компанія в суботу, 28 серпня, нові вагони курсуватимуть у складі потяга Маріуполь – Львів. Це перші два зі ста вагонів, які Крюківський вагонобудівний завод виготовив у рамках державного замовлення і за кошти, виділені з державного бюджету.

«Перші два вагони планується запустити на рейсі № 69/70 Маріуполь – Львів, який має велике соціальне значення, поєднуючи схід і захід країни. Згодом усі 100 нових вагонів будуть використані саме на таких довгих магістральних маршрутах соціального значення», – сказано в повідомленні «Укрзалізниці».

Як стверджують у прес-службі «Укрзалізниці», нові вагони побудовані з урахуванням побажань пасажирів. Зокрема, у них відсутні нижні рундуки (ящики для перевезення багажу, розташовані під полицями). Водночас під нижніми полицями залишили місце для багажу. Це дозволить розмістити, наприклад, великогабаритну валізу, зауважили в «Укрзалізниці», інформує Захід (фото – Лівий берег).

Обшивка полиць виготовлена зі зносостійких матеріалів, які витримають посилені навантаження. У кожному купе встановлені 4 розетки з двома USB-портами. Крім того, у кожному вагоні в одній із вбиралень встановлений стіл для пеленання. У всіх купе та вбиральнях встановлені кнопки виклику провідника. Плюс купе обладнані системою сигналізації: на ніч двері фіксуються кнопкою блокування, і під час відчинення дверей відповідний сигнал надходить до купе провідника. У пасажирських купе є невеличкі віконечка – кватирки, які можна відчинити на провітрювання.

Загалом Крюківський вагонобудівний завод має передати «Укрзалізниці» сто нових вагонів: 10 до кінця цього року і 90 – до липня 2022. Йдеться про:

51 купейний вагон;
12 вагонів СВ;
20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі;
17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда.

Нива зіграла внічию з одним із фаворитів минулого сезону (відеоогляд)

На Тернопільщині оголосили штормове попередження