Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В очікуванні завтра: підсумки сьогоднішнього дня на Олімпіаді і анонс 4 серпня

Сьогоднішній день на Олімпіаді для України можна сміливо називати поки кращим на Іграх, але плоди від нього, в повній мірі, ми відчуємо завтра. Якщо поки ми дораховували собі одну нагороду (боксера Хижняка), то сьогодні додамо ще дві віртуальні – борці Беленюк (до 87 кг) і Насібов (до 67 кг) вийшли до фіналів, а отже, гарантували собі, як мінімум, срібні нагороди.

 

Фінальні поєдинки відбудуться завтра, а старт боротьби за нагороди — близько 13.15. У тій же сесії спробує вибороти бронзу й Ірина Коляденко, а ось її партнерка по команді Алла Черкасова вже виборола нагороду такого гатунку сьогодні.

Таким чином, в України стало сім нагород: одна срібна і шість бронзових. Плюс три віртуальних. Нагадаємо, що 5 років тому українські спортсмени вибороли 11 нагород: 2 золотих, 5 срібних і 4 бронзових. Отож, принаймні за кількістю в Токіо до цього результату українська збірна наблизилася вже впритул.

Та це далеко не всі українські шанси на Олімпіаді. Принаймні завтра відбудеться два дуже перспективних фінали в легкій атлетиці. О 5.30 на старт вирішального забігу на 400 м з бар’єрами вийдуть аж дві українки – Анна Рижикова і Вікторія Ткачук. Наші дівчата не в числі фаворитів забігу, але в ході сезону вони неодноразово встановлювали особисті рекорди, то чому б не зробити це ще раз?!

Інший фінал розпочнеться о 14.15, і в ньому зійдуться найкращі метальники молота. У їх числі і наш 20-річний Михайло Кохан. Йому об’єктивно зарано боротися за нагороди вже зараз, але Михайло неодноразовий чемпіон в усіх молодіжних категоріях і юніорський рекордсмен світу. Він має всі шанси вже за рік-два беззастережно захопити світове лідерство, то чому б не заявити претензії на це вже в Токіо?

Ну, а о 13.30 розпочнеться фінал у синхронному плаванні. Україна впевнено захопила 3 місце після двох обов’язкових видів програми. Тепер треба відбити його у японців і у вирішальному змаганні.

Стільки фіналів, що всі відбіркові змагання відійшли на другий план, а там також багато цікавого. Про підсумки найвдаліших розповімо завтра. У середу на нас чекає дуже насичений, і, сподіватимемося, вдалий день.

У Тернополі 23-річний молодик вліз до чужої квартири, побив господаря і вкрав барсетку з грішми

Кривава суперечка: на Тернопільщині жінка ножем проштрикнула живіт чоловікові