Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чиї нові “зірки” засяють на “Алеї зірок” у Тернополі?

Щороку “Алея зірок” у Тернополі поповнюється новими “зірками”.  Кого вшанують цього року?

На черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради розглядали рішення про доповнення іменами видатних тернополян «Алеї зірок», що на вул. Гетьмана Петра Сагайдачного. «Щороку ми отримаємо звернення від тернополян, громадських організацій, творчих спілок про встановлення таких зірок. Цей рік не став виключенням. Традиційно до Дня міста, який відзначають 28 серпня, ми викарбуємо нові імена видатних тернополян у бронзових зірках тернового цвіту», – відзначає міський голова Сергій Надал.

Зокрема, під час Загальнонаціональної прощі до Марійського духовного центру «Зарваниця» запропонували встановити зірку Блаженнішому Святославу Шевчуку.
Місця в тернопільському пантеоні слави також отримають:
– Олег Герман – український науковець, письменник, громадський діяч, член Національної Спілки письменників України, Національної Ліги українських композиторів, в, заслужений діяч мистецтв України;
– Василь Феленчак – український музикант, диригент, засновник і художній керівник Галицького муніципального камерного оркестру, народний артист України.
До слова, відкриття Алеї відбудеться традиційно на День міста. На даний час на Алеї зірок вже закладено 31 іменну та колективну зірку.

Негода на Коропеччині: зруйновані дороги, підтоплені господарські та житлові будівлі

«Однією ногою я була на тому світі, але дуже хотіла повернутися додому…»