Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Син екс-мера Тернополя з дружиною опинилися в епіцентрі скандалу через вакцинування “Пфайзером” у приватній клініці (ФОТО, ВІДЕО)

Син екс-мера Тернополя Романа Заставного – Петро Заставний та його дружина – відома блогерка та дизайнер одягу Аліна Френдій опинилися в епіцентрі скандалу щодо незаконної продажі вакцини Pfizer у приватній клініці Києва.

Початком скандалу послужили сторіс в мережі Інстаграм Аліни Френдій.

На відео, дружина Петра Заставного розповідає, що нарешті вони з чоловіком наважилися вакцинуватися від коронавірусу в одній з приватних клінік Києва.

У сторіс 6 липня, Аліна відмітила спеціалізований центр здоров’я “Verum expert clinic” та написала, що вакцинувалися з чоловіком “Pfizer”.

Невдовзі блогерка видалила сторіс з назвою клініки та вакцини, але журналістка “Української правди” встигла усе задокументувати.

Ользі Гетьманець вдалося зберегти оригінальний фрагмент, який ви можете переглянути тут:

Після даної публікації в “УП”, МОЗ ініціює розслідування за фактом можливого продажу вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

«Вакцинація – це єдиний ефективний спосіб побороти пандемію. Першочергово захисту потребують ті, хто входить до переліку професійних та вікових груп ризику або мають хронічні хвороби. Держава гарантує захист від коронавірусної інфекції всім охочим, але через дефіцит вакцин у всьому світі надає доступ до імунізації поступово, відповідно до Дорожньої карти. Торгувати вакцинами сьогодні – значить наражати на смертельну небезпеку тих,  кому мала дістатись саме ця доза препарату», – наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він додав, що МОЗ нарощує інфраструктуру і залучає  приватні заклади та лікарів-ФОПів. Вони можуть сформувати пункти щеплень або мобільні бригади з імунізації від COVID-19 та вакцинувати громадян у різних регіонах України, уклавши контракти з НСЗУ. Відповідно до цього вони отримують ті чи інші види вакцин для роботи.

Вакцина AstraZeneca (Covishield, SKBio) та CoronaVac від Sinovac Biotech доступна у пунктах щеплень та центрах масової вакцинації. Їх також використовують мобільні бригади для щеплень визначених груп ризику та працівників критичної інфраструктури. Вакцина Comirnaty/Pfizer-BioNTech доступна для імунізації лише силами мобільних бригад, нею також щеплюють певні групи ризику, освітян та організовані колективи, які зареєстрували свої заявки в контакт-центрі МОЗу.

 «До вакцинації зараз прикуто багато уваги, але ми все одно отримали повідомлення про можливі зловживання із вакцинами. Дякуємо ЗМІ за пильність та інформування. Ми одразу ж відреагували та почали розбиратись в ситуації», – додав Віктор Ляшко.

У самій же приватній клініці прокоментували ситуацію, що вакцинували Comirnaty/Pfizer-BioNTech, але тільки своїх працівників.

Також у МОЗ наголосили, що вакцина Pfizer доступна для імунізації лише силами мобільних бригад.

Отримати Pfizer людині, яка не входить у вищеперелічені категорії, через залишкові дози наразі не можна, оскільки цю норму скасували.

Про деталі розслідування МОЗ напишемо згодом.

Джерело: “Тернополяни”.

У Тернополі на ставі чоловік травмував хребет, коли пірнав у воду

На Тернопільщині зупинилось серце відомої краєзнавиці (ФОТО)