Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Кожен десятий мешканець Тернопільщини вакцинувався від ковіду

На Тернопільщині вакцинувались від ковіду 100 тисяч осіб, загалом населення області становить 1,039 мільйона (станом на 2020-ий рік).

100-тисячну особу вакцинували від COVID-19 на Тернопільщині. Про це повідомила начальниця департаменту охорони здоров’я області Ольга Ярмоленко. Далі темпи щеплення планують ще розширити, – пише сайт ЗЗ.
Жителі краю можуть обрати найближчий пункт чи центр масової вакцинації, прийти записатися та зробити щеплення від COVID-19. Починають роботу мобільні бригади, які вакцинуватимуть організовані колективи від 50-ти осіб, професійні групи та маломобільних громадян.

«На сьогодні в Тернопільській області діє 7 центрів вакцинації, які будуть працювати впродовж тижня. Крім того, функціонує 56 пунктів вакцинації. Ми активно відкриваємо центри вакцинації в області, навіть у містах до 100 тисяч населення. Адже це дасть можливість людям, які живуть у віддалених селах, приїхати та імунізуватися. Також ми звертаємося до голів громад, сприяти організованому підвозу людей до пунктів щеплення», – підкреслює начальниця департаменту охорони здоров’я області Ольга Ярмоленко.

Людей імунізуватимуть препаратами: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer. Вакцинуватися можна у пункті щеплення чи центрах масової вакцинації, які діють: у Тернополі, Чорткові, Теребовлі, Кременці, Бережанах, Заліщиках.

Облили червоною фарбою пам’ятник Степану Бандері. Судять програмістку з Бучаччини

Біля краєзнавчого музею в Тернополі ростуть дерева – свідки… динозаврів