Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Владика УГКЦ заявив про втручання Бога у хід матчу Швеція-Україна (ФОТО)

Богдан Дзрах, український церковний діяч, єпископ курії Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ (діючий), ЧНІ (редемпторист) написав про свої враження від масової молитви українських вболівальників на трибунах під час матчу “Швеція-Україна” на Євро-2020.

Про це Богдан Дзюрах повідомив у дописі на своїй сторінці в мережі Фейсбук:

“Вчора, коли в ході драматичного матчу Швеція-Україна перед другим додатковим часом я побачив кадри спонтанної молитви на трибунах і на полі, з’явилося внутрішнє відчуття: буде втручання “згори” і аж стало цікаво, як же воно і в якому моменті станеться. Сталося…

На останній хвилині, коли наші хлопці зі свого боку зробили все, що могли… З обережністю ставлюся до того, про що просимо у Господа, бо наші молитви, як вчать нас богослови, мусять бути “достойні” Бога і ми не можемо просити Бога зробити за нас нашу роботу.

З іншого боку – Господь є Господом і може виходити на зустріч навіть дуже “благим” і “невинним” проханням своїх дітей, щоб дарувати їм природну людську радість, з якої часом складається наше земне життя… Пригадалося дитинство, коли я ходив зі старшим братом до лісосмуги за селом і тихо молився, щоб могти так само вправно знаходити гриби, як і мій брат.

Не пам’ятаю, чи Господь тоді виконав моє бажання, але знаю, що Він тоді споглядав на мене з неба, мабуть, із добротливою і поблажливою усмішкою, і просто крокував зі мною росянистими стежками лісосмуги. І це, остаточно, найважливіше – всюди і завжди відчувати Божу присутність і не сумніватися в Божій любові ніколи, – чи то коли перемагаєш, чи зазнаєш поразки, чи коли маєш успіх, чи лежиш повалений на землю:

Він завжди і всюди із тобою – як Життєдавець і Спаситель! “Господь завжди буде тебе водити, наситить твою душу за посухи, зробить міцними твої кості. Ти станеш, мов сад зрошений, мов джерело, якого води не висихають” (Іс. 58, 11)”,- йдеться у дописі.

У Великоберезовицькій громаді День молоді та День Конституції України відзначили на велосипедах

Не зачинив вікно: у Тернополі з автомобіля викрали 22000 гривень