Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Третя медаль, Світоліна — у чвертьфіналі, а Романчук — з олімпійським рекордом: підсумки сьогоднішнього дня на Олімпіаді і анонс 28 липня

Україна виборола третю бронзову нагороду на Олімпіаді в Токіо. Багатостраждальна кульова стрільба, яка встигла назбирати дві «дерев’яні медалі» (4 місця) нарешті відзначилося медаллю. Її вибороли Олена Костевич і Олег Омельчук у дебютній дисципліні на Іграх — змаганні змішаних пар. Після двох кваліфікацій наші вийшли у бронзовий фінал і там перемогли пару із Сербії.

Відзначимо також два місця в топ-10 наших спортсменок в екзотичних поки для України майнтинбайку (Яна Беломоїна) та слалому на байдарках (Вікторія Ус).

З відбіркових змагань виділимо перемогу тенісистки Еліни Світоліної над гречанкою Закарі – 5:7, 6:3, 6:4. Наша тенісистка вже у чвертьфіналі. В фінал 800-метровки вільним стилем з олімпійським рекордом вийшов Михайло Романчук. Рекорд цей, щоправда,не варто перебільшувати, адже ця дистанція серед чоловіків відновлена на Іграх після 100-річної перерви і найкращий час автоматично стає олімпійським рекордом. А ось те, що Михайло відібрався з кращим часом серед усіх учасників, налаштовує нас на позитив перед четверговим фіналом.

А за кого вболівати завтра? Важке запитання. Ще перед початком Ігор стало зрозуміло, що середа, 28 липня, для нашої команди — розвантажувальний день. В фіналі абсолютної програми серед гімнастів вийдуть на старт Пахнюк і Ковтун, але їх шанси далекі від можливостей фаворитів (фінал розпочнеться о 13.00). Побореться за високі місця в категорії до 90 кг і дзюдоїст Кенджау Ньїбалі (його перша сутичка приблизно о 5.30). Ось ніби і все…

З відбіркових змагань відзначимо чвертьфінальні поєдинки наших тенісисток, які синхронно розпочнуться о 5.00. Еліна Світоліна зіграє проти італійки Каміли Джорджи, а сестри Кіченок — проти дуету із команди РОК Кудерметова/Весніна.

Шукають директора для Тернопільского драмтеатру

Щасливий Тернопіль: пасажирка поїзда Київ — Ужгород народила немовля, під’їжджаючи до нашого міста