Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

П’ята медаль від Світоліної: підсумки сьогоднішнього дня на Олімпіаді і анонс 1 серпня

Elina Svitolina, of the Ukraine, poses with the bronze medal in the women's singles of the tennis competition at the 2020 Summer Olympics, Sunday, Aug. 1, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Seth Wenig)

Еліна Світоліна таки з медаллю – першою в історії українського тенісу. Дуже важкий бронзовий фінал українка обернула на свою користь і перемогла. Чим не приклад для всієї нашої збірної?

Що ще відбулося на Іграх, крім історичної першої медалі України в тенісі? За великим рахунком нічого. Відзначимо лише вихід до півфіналу в бігу на 400 метрів з перешкодами Анни Рижикової і Вікторії Ткачук.А що ж завтра? Буде однозначно цікавіше, і вже з самого ранку. О 4.44 на старт фінального запливу на 1500 м вільним стилем вийдуть Михайло Романчук і Сергій Фролов. Романчук уже виграв бронзу в Токіо на дистанції 800 метрів і тепер прагне ще однієї нагороди. Чи дозволить трійка сильних головних суперників – Фінке, Палтріньєрі і Велброк – побачимо. Чекати залишилося лічені години.

Є за кого повболівати і у важкій атлетиці. Ірина Деха – цьогорічна чемпіонка Європи в категорії до 76 кг – вийде на поміст о 14.50. Суперниці дуже потужні, але їй по силах. Тут багато що вирішить спортивне щастя.

А ще у неділю відбудуться кілька важливих кваліфікаційних змагань: чвертьфінальний боксерський бій Олександра Хижняка (о 6.18), Марії Бех-Романчук у стрибках у довжину (3.50), стрілка Павла Коростильова (2.30). Починають змагатися борці (о 5.00 розпочнуться турніри для Ленура Темірова і Алли Белінської).

А ще завтра найважливіший старт для єдиної представниці Тернопілля на Олімпіаді бігунки на 3000 м з перешкодами Наталі Стребкової. Її попередній забіг розпочнеться о 3.40. З трьох кваліфікаційних забігів (45 учасниць) до фіналу виходять 15 кращих.

Через Тернопіль до Одеси призначили додатковий поїзд

Авіатроща: господарі будинку, на який впав літак, показали наслідки (відео)