Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Перша медаль і виліт Кривицької — підсумки сьогоднішнього дня на Олімпіаді й анонс 25 липня

У першій змагальний день на Олімпіаді збірна України здобула першу нагороду. Від юної дворазової чемпіонки світу Дар’ї Білодід багато хто чекав олімпійського фіналу, але вона задовільнилася перемогою в сутичці за бронзу. Справа в тому, що Дар’я помітно виросла з того часу, як почала виступати у ваговій категорії до 48 кг і, очевидно, потребує переходу у вищу категорію.

Однак цей олімпійський цикл вирішено завершити в старій категорії, отож, Дарина дуже важко зганяє вагу, що й позначається на фізичному стані. Саме сил забракло нашій спортсменці в півфінальному двобої з наполегливою японкою, яка в додатковий час таки дотисла Дар’ю. У бронзовому фіналі Білодід боролася через «неможу» і на останніх секундах дотисла ізраїльтянку.

Ще одна нагорода могла бути в України в стрільбі з пістолета. Павло Коростильов впевнено пройшов кваліфікацію і достойно тримався в фіналі. Аж до вирішального пострілу в боротьбі за бронзу, який вийшов вкрай невдалим (8,6) і відкинув його за межі п’єдесталу – він четвертий.

З інших сьогоднішніх змагань відзначимо ранній виліт вихованки тернопільської школи фехтування на шпагах Олени Кривицької. Вона вже в першому колі потрапила на незручну полячку і поступилася — 7:15.

За кого вболівати завтра? Насамперед, за олімпійську чемпіонку Олену Костевич, яка стартує в стрільбі з мілкокаліберного пістолета на 10 м. Вона розпочне кваліфікацію о 3.00 ночі, а можливий фінал стартує – о 5.15.

Великі шанси здобути нагороду мають і три наших шпажисти – призери чемпіонатів світу Ігор Рейзлін, Роман Свічкар і Богдан Нікішин. Рейзлін стартує з 1/16 фіналу о 5.55, Свічкар о 6.20, а Нікішин – о 6.45. Старт фінальних боїв для тих, хто подолає сито відбіркових раундів, запланований на 12.00 за київським часом.

Відзначимо і виступ 33-річного екс-чемпіона світу Георгія Зантараї, який змагатиметься у дзюдо (вагова категорія до 66 кг). Для нього Олімпіада в Токіо стане останньою, а до того двічі, незважаючи на високий рейтинг, він вилітав уже в перших сутичках. Тепер рейтинг не найвищий, але багатий досвід може допомогти. Георгій розпочинає боротьбу в 1/16 фіналу проти іспанця Гайтеро. Змагання стартують о 7 ранку, а поєдинок українця – сьомий за рахунком.

Завтра також стартують наші стрілки з гвинтівки Куліш і Царьков (кваліфікація – о 7.00, можливий фінал – о 9.30). Проти збірної нашого східного сусіда-агресора, яка на Олімпіаді виступає під абревіатурою РОК розпочне виступати жіноча збірна України зі стрільби з лука (старт поєдинку 1/8 фіналу о 4.39). О 7.24 боксує Ярослав Харциз, а Еліна Світоліна зіграє тенісний поєдинок третім заходом сесії, яка розпочнеться о 5.00.

Тернопільська художниця Олеся Гудима зняла заворожуючий ролик “Ukrainian Madonna”(відео)

“Уже два місяці живу в кошмарі…”. Відчай жінки з Монастирищини через безгрошів’я