Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Містечку на Тернопільщині виповнилось 600 років (ФОТО)

12 липня 1421 року датується перша згадка про невеличке містечко на Тернопільщині – Коропець. Визначний ювілей мешканці відзначатимуть цілий тиждень. У програмі святкування велопробіг, пляжний волейбол, перегляд фільмів, участь в патріотичному квесті та багато іншого. Розпочались відзначення зі святкової Божественної Літургії та урочистостей.

Привітати жителів Коропця приїхав перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук. Він наголосив на тому, що зараз громада має всі можливості для того, щоб реалізувати багато проектів.

Як сотню років тому, здобувши Магдебурзьке право, так і сьогодні Коропецька громада має нові можливості. Це можливості реалізувати себе на своїй території. Ваша громада – ініціативна, активна, тому я впевнений, що у Коропця буде успіх та розвиток. Я щиро бажаю жителям сили та наснаги збудувати громаду своєї мрії. Пам’ятайте, що справжній патріот свого містечка, своєї країни – це добрий господар. Тож, будьте добрими господарями Коропця і дбайте про його розвиток,- сказав Володимир Болєщук.

Коропецький селищний голова Микола Тимків підкреслив особливість краю.

Ми завжди святкуємо такі визначні дати великою коропецькою родиною. Ми завжди з радістю чекаємо на гостей, адже Коропець – особливе містечко. Особливе своєю природою, рельєфною структурою, особливе ремісниками, які докладали чимало зусиль для процвітання Коропця, особливе привітними людьми, – наголосив Микола Тимків.

Про те, що громада готова брати на себе відповідальність і творити гідне майбутнє свого містечка та довколишніх сіл розповів керівник виконавчого апарату Коропецької селищної ради Олесь Винничук.

Ми вже не раз доводили, що готові брати на себе відповідальність і вирішувати власні проблеми. Тому я впевнений, що спільними зусиллями, ми зможемо розбудувати громаду та подарувати їй чудове майбутнє,- сказав Олесь Винничук.

Під час урочистостей перший заступник голови облради Володимир Болєщук нагородив грамотою Верховної Ради України почесного жителя Коропця Володимира Гаврилишина за заслуги перед українським народом.

“Життя обірвалось так рано…”: друзі розповіли про Володимира з Тернопільщини, що загинув на Сході (ФОТО)

Заява Pfizer: від Covid-19 необхідно три дози вакцини