Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Еліна Світоліна — у третьому колі: підсумки сьогоднішнього дня на Олімпіаді і анонс 27 липня

Elina Svitolina, of Ukraine, returns to Ajla Tomljanovic, of Australia, during second round of the tennis competition at the 2020 Summer Olympics, Monday, July 26, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Patrick Semansky)

Перший змагальний день без нагород для України. Поборотися за медаль могла багаторазова чемпіонка світу і Європи, олімпійська чемпіонка Пекіна Ольга Харлан, але не судилося. Як сама зізналася, забракло змагань у карантинний і посткарантинний періоди, отож, її фехтування на Олімпіаді було далеким від ідеального – виліт в першому ж поєдинку з маловідомою китаянкою.

А далі взялося за справу наше майбутнє. Юний дует стрибунів у воду Сербін/Середа посів у фіналі 6 місце, а чемпіонка світу серед юніорок 20-річна Каміла Конотоп стала п’ятою у ваговій категорії до 55 кг. Очевидно, що Олімпіада в Токіо, то ще не головний шанс наших юних «зірочок», але тут вони вже заявили про себе і мають тепер важливий олімпійський досвід.

З інших змагань відзначимо вихід до 1/8 фіналу тенісистки Еліни Світоліної, а пари сестер Кіченок – до чвертьфіналу.

За кого вболівати завтра? Відразу зазначимо, що фаворитів завтрашніх змагань серед українців немає. Найбільше надій на змішану пару стрілків з пістолету Костевич/Омельчук. Перший раунд їх кваліфікації стартує о 3.00, а другий – о 3.45. Якщо вони зуміють здолати кваліфікацію, то час початку фіналів такий: бронзового – о 5.00, золотого – о 5.37.

Може піднести сюрприз і Яна Беломоїна у майнтинбайку. Чотири роки тому вона очолювала світовий рейтинг, отож, суперниці побоюються українку. Старт завтрашньої гонки в змаганнях на гірському велосипеді – о 9.00.

Спробує завтра відібратися до чвертьфіналу українська тенісистка Еліна Світоліна. Її матч з гречанкою Закарі розпочнеться близько 7-8 годин ранку. А о 14.40 на старт кваліфікаційного запливу на 1500 м вийде надія українського плавання Михайло Романчук.

МОЗ відправило на Тернопілля 1,8 тисяч флаконів протиправцевої сироватки. Чому?

У ДТП на Львівщині травмувалися п’ятеро тернополян. З них — троє дітей