Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Винуватці у смерті нашого сина досі непокарані…”. Рідні ветерана АТО Олександра Цюха із Лановеччини чотири роки добиваються справедливості

Минуло чотири роки від жорстокого побиття ветерана АТО Олександра Цюха з Лановеччини, у результаті чого чоловік втратив здоров’я і згодом помер.

Сьогодні, 21 липня, у Збаразькому районному суді мало відбутися підготовче засідання у справі про побиття ветерана АТО Олександра Цюха із села Татаринці Лановецької громади. Проте слухання не розпочалося, бо суддя взяв самовідвід, посилаючись на те, що його колега, яка вже розпочинала розгляд даної справи, має продовжити. Підстав для автоматизованого призначення справи іншому судді не було. З батьком загиблого паном Василем, як і завше, приїхав до суду ще один його син, учасники АТО та небайдужі краяни.

Нагадаємо, що справу про побиття ветерана АТО нині слухають повторно в суді першої інстанції. Спершу розглядав Лановецький районний суд,  призначив трьом підсудним м’яке покарання у вигляді обмеження волі (роботи у виправному центрі) на три роки, а четвертому — на чотири роки, проте відразу ж застосував до усіх Закон України «Про амністію 2016 року», оскільки у них є неповнолітні діти. Проте даний вирок оскаржила потерпіла сторона і нині справа на новому розгляді.

Трагедія сталася 27 червня  2017-го. Четверо негідників по-звірячому побили Олександра Цюха на автобусній зупинці в сусідньому селі Якимівці лише через те, що… захистив дівчину. Переламаний череп, забій мозку, численні гематоми і крововиливи — з такими важкими травмами чоловік потрапив до лікарні. Два тижні був у комі, переніс складні операції, дивом вижив…  Тривалий час лікувався, однак здоров’я так і не відновив — скаржився на погане самопочуття. 5 лютого 2019-го одружився з коханою Тетяною — саме тією дівчиною, яку захистив два роки тому. Подружжя очікувало народження дитинки. Проте їхнє щастя несподівано обірвалося — 22 лютого 2019-го Олександр раптово помер… Йому було лише 32 роки. Після смерті у нього народився син Назарчик. Невдовзі хлопчику виповниться 2 роки. Рідні ветерана АТО усі ці роки добиваються справедливого покарання для обвинувачуваних у смерті Олександра.

У БК Тернопіль другий американець. І знову з польського чемпіонату

Залишив розбиту “беху” і втікав біля Доброводів