Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Я думаю, що це був підпал”, – заявив власник бару “Коловорот”, який згорів у Тернополі (ФОТО, ВІДЕО)

Власник бару “Коловорот” у Тернополі, який згорів у центральній частині міста розповів власну версію подій. 

За словами Віталія Красновського, власника згорівшого “Коловороту”, заклад ціленаправлено підпалили.

“Вчора, 24 червня, зранку, я був тут у закладі, не було чути ніякого диму, нічого не горіло, мені передзвонив чоловік, який має офіс у приміщенні поряд, і каже: “Віталік ти гориш”. Невдовзі я побачив дим, та дим не з кухні, чи зі свого приміщення, а дим йшов зверху, я брав каструлі і миски, набирав води та лив туди воду. Я думаю, що це ціленаправлено хтось зверху підпалив приміщення бару, або вилив якусь горючу суміш, або ще щось”, – сказав Віталій Красновський.

Як відзначає Віталій Красновський, рятувальники та поліція приїхали швидко, та 40 хвилин приміщення просто горіло, бо у рятувальників закінчилася вода.

“За 40 хвилин тут усе і згоріло, бо у рятувальників закінчилася вода, – зауважує Віталій. – Мене з приміщення бару витягували працівники поліції насильно, ви ж розумієте я 11 років віддав цьому закладу”. 

Віталій Красновський вчора ж написав заяву в поліцію і надіється на відкриття кримінального провадження за фактом підпалу приватної власності – його бару “Коловорот” у центрі міста.

“Дехто заявляє, що загорілося там де у мене був тандир, ось зробіть фото, він захищений з усіх боків і до речі у мене є дозвіл з управління екології на його використання та експлуатацію, – наголошує власник “Коловороту”. – Так що версію з необережністю у техніці безпеки щодо використання тандиру я відкидаю відразу”. 

На щастя майно “Коловороту” було застраховане, сьогодні власник закладу чекає висновків експертів з поліції, які встановлюють причину займання.

“Вчора я написав заяву, йду з адвокатом давати свідчення, чи відкрили провадження чи ні, поки не кажуть, – наголошує Віталій Красновський. – При чому я усі записи з камер відеоспостереження віддав у поліцію”. 

У поліції нам розповіли, що проводять розслідування даної справи, яке має встановити причину пожежі у “Коловороті”.

Тернопільський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України, працівники якого і займаються розслідуванням причин таких як ця пожеж повідомили нам, що на місце події досі не виїжджали, адже, щоб інспектор чи експерт виїхав потрібно письмове звернення з поліції, а його станом на обід 25 червня досі немає.

“Розслідування таких випадків як пожежа залежить від обставин самої пожежі,  розслідування може тривати два дні, або ж дві години, все індивідуально, але на пожежу яка відбулася вчора у центральній частині Тернополя наші експерти не виїжджали, адже ми не отримали письмового звернення з поліції, а хто ми такі, щоб самостійно ходити чогось там на місцї пожежі, станом на обід 25 червня, письмових звернень з поліції щодо перевірки даного об’єкту не поступало”, – підсумували в Тернопільському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України.

У поліції нам повідомили, що за самим фактом такої пожежі відкрито кримінальне провадження.

“Там зараз за фактом перевірка робиться і чекаємо на акт від пожежників, в якому буде попереднє заключення, тоді ми будемо вирішувати як діяти дальше, якщо це підпал, тоді буде експертиза, якщо не підпал, тобто самозаймання, тоді інший порядок дій, але чекаємо на акт від пожежників, щоб прийняти рішення, що робити далі”, – прокоментували в поліції. 

У міській раді відзначили, що це приватна власність, і жодного відношення до даної пожежі не мають, а також комісію щодо розслідування даної справи створювати не будуть.

Орендодаці з “ЄС”, які мали  офіс суміжний з приміщенням “Коловороту” і які постраждали від пожежі, відзначили, що жодних претенції до власника “Коловороту” не мають, а надіються на об’єктивне розслідування даної справи поліцією.

“Ми не маємо претензій до власника “Коловороту”, а хочемо, щоб правоохоронці провели ретельно розслідування і з’ясували причину пожежі і нехай винний несе відповідальність, – наголосив Степан Барна, керівник територіальної організації “Європейська солідарність”. – Ми ж орендуємо це приміщення і ми фактично в суборенді, але нам завдано збитків. Ми думали, що врятуємо найше майно, але ми не врятуємо, ноутбуки залиті водою. Страховка не знаю чи є, треба питати в орендодавців”.

Рятувальники “Тернополянам” розповіли, що заклад “Коловорот” пожежники не перевіряли до даної події взагалі, адже він – цей об’єкт  бар “Коловорот” належить до об’єктів зі спрощеною системо оподаткування.

“Є закон, що об’єкти зі спрощеною системою оподаткування не перевіряють пожежники взагалі, тобто його не перевіряли взагалі”, – відзначили в обласному управління ДСНС України у Тернопільській області.

Щодо акту про попередні причинии пожежі, то як пояснили “Тернополянам” в обласному управління ДСНС України у Тернопільській області цей акт готує Тернопільське міське управління ДСНС України.

У Держпродспоживслужбі нам розповіли, що заклад “Коловорот” також не перевіряли. До служби скарг не надходило, відповідно перевірок не було.

Нагадаємо, “Тернополяни” писали, що вчора у Тернополі, у центральній частині міста згорів бар “Коловорот”, постраждали також кілька суміжних з баром приміщень.

Поліція проводить розслідування у даній справі.

Власник бару поки що нічого не розбирає – на місці пожежі досі згарище.

204040296 329278548824646 6992636900379994020 n

204274142 331305208488057 484826970285808841 n

204457595 556741082160813 872983497934730367 n

204801265 332011088571675 8396936656361811949 n

 

“Дороги нема”: з’явилося відео наслідків стихії на Тернопільщині (ФОТО, ВІДЕО)

На Чортківщині подружжя ігроманів украли з картки понад 28000 гривень