Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі на недобудованій висотці організували екоперформанс (ФОТО)

Тернопільська засновниця бренду свідомого одягу Анастасія Паперняк зібрала прогресивну молодь на подію, якої у нашому місті ще не було. Це екоперформанс із показом колекції одягу, що нещодавно відбувся на території недобудованої висотки. 

Ідею підтримали креативні соціально-культурні об’єднання України – фотографи, хореографи, танцюристи, актори театру, художниця. Львівський проект TRASH BEZ MEZH вразив присутніх авторською екологічною постановкою.

– Хтось вчить сортувати сміття, хтось створює одяг з перероблених тканин, ми ж маємо глобальнішу ціль: сформувати спільноту  свідомих людей, яким не потрібно нагадувати у соціальних роликах чи на банерах, що вони мають бути екологічними, бо екологічність в усьому –  від побуту до думок – це їхній звичний спосіб життя, – зазначає  засновниця проєкту Анастасія Паперняк. – Усі ми можемо робити щось, щоб цей світ став чистішим. Це буває як масштабна діяльність, просвітництво, так і прості рутинні речі: взяти екоторбу в магазин чи багаторазове горня для кави у місто.

Щодо головної діяльності Анастасії, то речі започаткованого нею бренду:

– живуть довго (тканину тестують багаторазовим пранням та прасуванням, перевіряють малюнки, купують якісну фурнітуру);

– мають універсальні фасони (не є прив’язаними до моди; створюються поза часом і трендами);

– можна переробити (після того, коли річ стане не такою новою, як була після покупки, згідно з прогнозами через 3-4 роки, їй  дають квиток у нове життя).

– Усе почалося з малюнку мого сина, – розповідає Терену вона. – Я перенесла його на футболку і зрозуміла, що та річ стала не просто одягом – одним із сотень таких, які лежать довго у шафі, а ти постійно не маєш що одягнути. Носила цю футболку з гордістю, бо це частинка творчості сина, моя рідна частинка. Я пишалась, що цей малюнок не належить до сотні тисяч таких же, випущених на заводі десь у далекому Китаї, що він має особливе значення. Навіть після кількох років носіння захотілося зберегти таку річ, тож вирішила викроїти малюнок і нашити на іншу футболку (додати змісту речі з масмаркету). Так народилась ідея одягу, який говорить.

Тож Анастасія закликає усіх тернополян ставати краплями в морі новаторських екоподій. У її планах і надалі проводити заходи на екотематику в школах і не тільки. Наразі такі презентації уже відбулись для учнів 2-3 класів у школі с. Глибочок та у тернопільській школі №6.

– У мене на капюшоні пише «Мої думки – моя сила», – підсумовує Анастасія Паперняк. – Адже так багато залежить від нашого мислення. Інколи ми маємо правильне налаштування і можемо створити те, чого навіть не очікуємо від себе. А іноді жодна компанія впливових хороших людей не допоможе нам, і часто причина – в неправильному мисленні. Тож хочемо донести його правильну форму до оточуючих, найперше до школярів, які тільки формують сприйняття навколишнього світу.

 

 

Трагедія у Тернополі: у траншеї обвалився ґрунт, одна людина загинула (ФОТО)

У лікарнях Тернополя все ще перебувають 22 пацієнти з коронавірусом: де саме?