Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Не мав наміру вбивати – лише захищався: підозрюваний у вбивстві Петра у Тернополі розповів свою версію конфлікту

У Тернополі на проспекті Злуки трагічно загинув 25-річний Павло Гоцко. Молодик отримав смертельні травми під час бійки, свідками якої стали чимало людей. Потерпілий помер до приїзду швидкої допомоги. Попередньо відомо, що у загиблого стався крововилив у стовбур головного мозку і розрив зчленування між 1 і 2 шийними хребцями.

По тривозі о 5-й ранку на пошуки підозрюваного начальник поліції Тернопільської області підняв оперативників карного розшуку, слідчих та працівників інших підрозділів. Поліцейські здійснювали подворовий та поквартирний обхід прилеглої території, відпрацьовували відео з камер спостереження та проводили інші слідчі дії.

За кілька годин правоохоронці встановили особу підозрюваного. Це – житель Тернопільського району, 1994 року народження. У скоєному він зізнався. Чоловіка затримали згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України, – повідомили у поліції.

До Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу відносно підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України -умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

Відбулося судове засідання. Підозрюваний у вбивстві Павла, 27-річний Михайло запевняє, не мав наміру вбивати – лише захищався і штовхнув хлопця. Коли ж той впав, намагався допомоги та привести його до свідомості. Пояснив молодик й те, чому разом зі своїми друзями покинули місце події. Мовляв, гадали, що хлопець просто знепритомнів і вже за деякий час отямиться. Та, на жаль, Павло більше не підвівся.

“Словесний конфлікт, який виник між нами, переріс в бійку. Потерпілий вдарив мого друга та мене. Я відштовхнув його, а потім побіг розбороняти інших хлопців. Потім я побачив, що потерпілий лежав на землі. Мій друг намагався надати йому допомогу. Потім конфлікт продовжився і друг потерпілого з ноги хотів вдарити мого друга, який надавав допомогу, і випадково вдарив Павла. Ми вживали алкоголь тоді, але ми були повністю адекватні”, – каже підозрюваний.

Розповів про події тієї злощасної ночі й друг Павла Роман, за якого і заступився загиблий. За словами хлопця, в нічному клубі вони не були. Просто зайшли за продуктами в цілодобовий супермаркет АТБ, який розташований поруч. При виході зустрілися з компанією з п’яти незнайомих хлопців. У Романа з вуха випав безпровідний навушник. Він нагнувся підібрати його. А ті хлопці почали сміятися з нього і ображати. Павло заступився за друга і почалася бійка.

Під час засідання прокурор просив взяти підозрюваного під варту на 60 діб без можливості внесення застави. Адвокат та підозрюваний просили домашній арешт. Заслухавши матеріали справи, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без можливості внести заставу. Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному суді у встановлений законом термін.

Родичі покійного Павла не згодні з тим, що справу перекваліфікували з умисного вбивства на умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Кажуть, що підозрюваний навмисно бив сина в область голови, що очевидно могло привести до каліцтва і смерті.

Що відомо про загиблого

25-річного хлопця звали Павло Гоцко. Він закінчив Тернопільський кооперативний коледж, а опісля поїхав в Португалію на заробітки. Цього року повернувся в Україну, планував відкрити свою справу. Одружений не був, дітей не має. Батько хлопця помер 7 років тому, мати працює на заробітках у Великій Британії. Зараз вона терміново повертається у Тернопіль, аби встигнути на похорон сина.

Переглянути відео бійки ви можете за посиланням:  https://www.instagram.com/p/CPf0B9hNj3k/?utm_source=ig_web_copy_link

Джерело.

На Тернопільщині від коронавірусу померла людина

Батьки Арсенчика, який виграв найдорожчі у світі ліки у лотерею, розповіли, що зроблять із зібраними коштами