Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Найбагатший уродженець Тернопільщини володіє виноградниками на мільйони євро у Франції – ЗМІ

Власник багатьох українських облгаззбутів Дмитро Фірташ володіє виноградниками у Франції вартістю 7,6 мільйона євро.

Журналісти «Слідство.Інфо» знайшли черговий бізнес власника групи компаній DF Group – виноробний бізнес у Франції. Зокрема у регіоні Нова Аквітанія неподалік Бордо у Фірташа є 46 ділянок виноградників. Розслідувачі виявили, що у 2008 році компанія Scea Du Chateau De Gulhemanson, що належить Фірташу, придбала виноградники за 7,6 млн. євро. Директором цієї компанії є колишній керуючий директор DF Group Роберт Шетлер-Джонс. Журналісти порахували, що площа виноградників складає понад 60 гектарів. Окрім того, вино із виноградників Фірташа ще донедавна постачали в Україну. На деяких сайтах супермаркетів його можна знайти досі. Одну пляшку можна придбати за 300-700 гривень. Проте наразі його немає в наявності.

Журналісти також дізналися, що саме виноградники Фірташа стали заставою за кредити його компаній у російському ВТБ-банку. Сума застави – ті ж 7,6 мільйона євро, за які він їх придбав.

Нагадаємо, на минулому тижні Рада нацбезпеки й оборони України запровадила санкції проти уродженця села Синьків колишнього Заліщицького, а нині Чортківського району Дмитра Фірташа. За інформацією секретаря РНБО Олексія Данілова, підставою для санкцій стала участь Фірташа у титановому бізнесі і постачання сировини на військові підприємства Росії. Цей факт, стверджував Данілов, був встановлений українською розвідкою.

У 2021 році в рейтингу українського видання журналу «Forbes» Дмитро Фірташ опинився на 25 місці серед найбагатших українців зі статками 420 мільйонів доларів.

Як у Тернополі правоохоронці знищували написи із посиланням на інтернет-магазини з продажу (ФОТО, ВІДЕО)

Рятувалися від війни та ворога, переїхали з Донецька у Теребовлю, а найбільший удар пережили через лікарів (ВІДЕО)