Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Біля єдиного на Тернопільщині пам’ятника Лесі Українці оновили територію та планують зробити дорогу (ВІДЕО)

В Миролюбівці оновили територію біля пам’ятника Лесі Українці. Це єдина фігура поетесі в повний зріст, встановлена в Тернопільській області.

Цей пам’ятник одна із окрас нашого села. Нічого немає вічного, немає досконалого, тому з ініціативи Івана Адамовича Чайківського, Андрія Васильовича Галайко, які були тут 25 лютого на 150-ту річницю народження Лесі Українки, які посадили Лесені груші та виявили добру ініціативу відреставрувати цей пам’ятник. Ми це успішно загальними зусиллями і зробили,—говорить Володимир Криницький, староста Миролюбівського старостинського округу.  

Відтак реставрували нижню кам’яну частину пам’ятника та вклали бруківку, в планах засадити територію квітами.

 Наше основне завдання показати молоді, підростаючому поколінню те, як потрібно шанобливо та бережливо ставитися до культурної та історичної пам’яті України, як потрібно берегти, прославляти наших українських героїв, корифеїв,— розповідає Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»)

Ми побачили, що є необхідність облаштування цього пам’ятника, адже важко було доступити до нього. Оперативно ми зробили кошторисну документацію, заклали кошти. Бачимо пам’ятник сьогодні вже реставрований,— говорить Андрій Галайко, Великоберезовицький селищний голова (команда Чайківського «За майбутнє”)

Тепер у планах громади привести в належний стан під’їзд від центральної дороги села до пам’ятника і школи, що позаду.

“Мама наділа пакет на голову і душила дитину”: у Тернополі жінка хотіла убити свою 4-річну доньку

“Ударив кулачищем щосили у живіт”: на Тернопільщині онук одним ударом зламав бабці п’ять ребер