Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Через ревнощі убив Діану з особливою жорстокістю: Володимира з Тернопільщини засудили до довічного ув’язнення

16 червня колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги обвинуваченого Володимира З. та його захисника на вирок Теребовлянського районного суду від 5 квітня 2021 року.

Цим вироком 35-річного Володимира З. визнано винним за ч. 2 ст.125 КК України, п. 4 ч. 2 ст.115 КК України та призначено покарання у виді довічного позбавлення волі.

Також судом повністю задоволено цивільний позов потерпілих та зобов’язано сплатити їм загалом 1 млн. 200 тис. грн моральної шкоди та 30 тис. грн судових витрат за надання правової допомоги. Не погодившись із судовим рішенням, Володимир З. та його захисник подали апеляційні скарги і просили вирок суду першої інстанції змінити в частині призначеного покарання та перекваліфікувати дії обвинуваченого з п. 4 ч. 2 ст.115 КК України на ч.1 ст. 115 КК України і пом’якшити покарання.

Відповідно до вироку суду першої інстанції, у ніч із 13-го на 14 вересня 2019 року обвинувачений на ґрунті ревнощів, діючи цілеспрямовано та рішуче, взяв вдома кухонний ніж і пішов вулицею с. Воля Теребовлянського району назустріч 19-річній Діані М. Діючи протиправно, цілеспрямовано та рішуче, обвинувачений наніс удар кулаком в обличчя потерпілій, а коли вона впала. Тоді Володимир З., подолавши опір потерпілої, в присутності близьких їй людей, наніс їй загалом 20 ударів ножем у різні частини тіла, усвідомлюючи при цьому, що завдає потерпілій особливих фізичних страждань і нестерпного болю. Внаслідок завданих ран дівчина померла дорогою по лікарні. Таким чином, Володимир З. вчинив кримінальне правопорушення за п. 4 ч. 2 ст.115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з особливою жорстокістю).

Крім того, коли знайомий Діани М., потерпілий Назар Б. спробував зупинити та завадити Володимиру З., той клинком ножа наніс йому удар у плече, спричинивши легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров’я (ч.2 ст. 125 КК України). У судовому засіданні Тернопільського апеляційного суду колегія суддів, заслухавши суддю — доповідача, пояснення обвинуваченого та його захисниці, думку потерпілих, їх представників й міркування прокурора, прийшла до висновку, що суд першої інстанції виніс законне, обґрунтовані та мотивоване рішення і підстав для його скасування немає. З урахуванням наведеного, колегія суддів апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника залишила без задоволення, а вирок суду першої інстанції — без змін, повідомляє пресслужба Тернопільського апеляційного суду.

 

Тернополянка перекинула незнайомцям майже 100 000 гривень: чому

У вишиванках і купальниках: показали, як обирали “Міс Тернополя-2021” (ВІДЕО)