Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Верховній Раді України прийняли закон, завдяки якому навантаження на дороги стане менше

Відтепер навантаження на дороги стане менше, адже днями у Верховній Раді України підтримали законопроект 3742, який змусить товаровідправників і перевізників дотримуватися габаритно-вагових норм.

Йде мова про Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю». Як розповів народний депутат з Тернопільщини Іван Чайківський, проект закону передбачає: розмежування прав та обов’язків вантажовідправника, вантажоодержувача і автомобільного перевізника. Тобто, відтепер відповідальність за перевищення вантажу нестиме не перевізник, а той, хто завантажив транспорт.

Цей проект законодавчо закріплює повноваження органів виконавчої влади на здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів, зокрема, визначено порядок проведення рейдової перевірки (перевірки на дорозі) та фіксації правопорушень. Передбачається, що стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, буде здійснюватися у судовому порядку. Диференціюється та підвищується відповідальність за перевищення габаритно-вагових норм, а відповідальність за перевезення пасажирів та вантажів за відсутності належної документації збільшується в 10 разів, – зауважив Іван Чайківський.

Крім того, 50% штрафів за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм буде зараховуватися до державного дорожнього фонду, що створений у складі спеціального фонду Державного бюджету.

 

Вже не Підгрушна: відома тернопільська біатлоністка вийшла заміж і змінила прізвище (ФОТО)

У Тернополі аераційний фонтан працюватиме частково та без підсвітки