Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянка виграла чемпіонат України з легкої атлетики, випередивши найближчу суперницю майже на хвилину

Наталя Стребкова перемогла на змаганнях у Луцьку на дистанції 3000 м з перешкодами.

Наша спортсменка пробігла з часом 9:39.08 хв, і це найкращий результат сезону, а до підкорення особистого рекорду їй не вистачило лише півтори секунди. Другу позицію з особистим рекордом посіла Вікторія Дуткевич – 10:35.87 сек, а третьою фінішувала Ганна Жмурко – 10:44.74 хв.

Сильний виступ на чемпіонаті наблизив Наталю до головною мети цього сезону – олімпійської ліцензії. Норматив на Олімпіаду до Токіо цього разу дуже високий – 9:30 хв. Можна, однак, вийти на Олімпіаду і без норматива, але для цього необхідно перебувати серед першої сороківки рейтингу міжнародної легкої атлетики на дистанції 3000 м з перешколами. Перед стартом чемпіонату України Наталя перебувала на 69 місці світового рейтингу, але цей результат значно підніме нашу спортсменку.

До того ж найближчим часом у Наталі запланований ще один старт на Балканах, де вона вже буде штурмувати олімпійській норматив. На чемпіонаті України, для більш високого результату, нашій спорстменці однозначно не вистачало сильних суперниць.

До речі, чоловік Наталя — тернопільський стаєр Іван Стребков — також виступав на чемпіонаті на дистанції 5000 м і здобув срібну нагороду з кращим результатом сезону — 14:11.06 хв.

Друзі та знайомі прощаються із загиблою 28-річною медсестрою із Теребовлі (ФОТО)

Місце знаходження невідоме: у Тернополі далі розшукують Тетяну Цибрій (ВІДЕО)