Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Львівщині пенсіонер розбещував дітей: що робив чоловік з малолітніми, не вкладається у голові

У суді розглядали справу уродженця с. Старе Село Львівського району Львівської області, громадянина України, який має  вищу освіту, пенсіонер, розлучений і раніше несудимий. Суд вирішував чи продовжувати тримання під вартою обвинуваченого.

 

Отже, у провадженні Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області перебуває обвинувальний акт у кримінальному провадженні.

Заслухавши учасників кримінального провадження, розглянувши питання доцільності продовження строку тримання під вартою, колегія суддів встановила наступні обставини справи та виходить з наступних мотивів.

Пенсіонер обвинувачується у тому, що восени 2019 року, знаходячись у квартирі, де також були малолітній хлопчик,  та малолітня дівчинка, нехтуючи їхнім правом на статеву недоторканість, з метою задоволення своєї сексуальної пристрасті, вчинив розпусні дії сексуального характеру по відношенню до них, спрямовані на їхнє фізичне та психологічне розбещення, а саме оголив свій статевий орган, демонструючи його малолітнім дітям та попросив хлопчика поцілувати груди дівчинки, що той і зробив, в цей час пенсіонер в присутності дітей займався мастурбацією.

Розбещування малолітніх пенсіонер вчиняв не один раз:

Отже, уже літом 2020 року у квартирі чоловік гладив своїм членом ноги дівчинки. 

Знову літом того ж року пенсіонер оголовив свій статевий орган перед малолітньою та у комп’ютері показував фото оголених дітей.

Окрім цього, досудовим розслідуванням встановлено, що пенсіоенр змушував і хлопчика, і дівчинку лизати свій статевий орган, що малолітні, які не могли правильно розуміти характер вчинюваних з нимм сексуальних дій через малолітство, і робили це. Такі дії чоловік робив не один раз.

Також розлучений чоловік восени 2020 року у квартирі займався мастурбацією у присутності іншої малолітньої дівчинки. Потім пенсіонер гладив рукою її статевий орган.

Уже зимою 2021 року він примусив малолітню дівчинку поцілувати статевий орган хлопчика , що вони і зробили.

Крім цього, досудовим розслідуванням встановлено, що пенсіонер вкінці січня 2021 року за допомогою стаціонарного комп`ютера демонстрував іншому малолітньому хлопчику фотографії оголених дітей різної статі, у яких було видно статеві органи.

Уже вкінці лютого 2021 року у квартирі знаходилося двоє дівчаток. Чоловік з метою задоволення своєї сексуальної пристрасті, вчинив насильницькі дії сексуального характеру, а саме лизав статевий орган одній із малолітніх дівчаток.

На початку березня 2021 року суд встановив, що чоловік гладив рукою статевий орган дівчинки.

7 березня 2021 року близько 11 години, знаходячись в квартирі, де також знаходився ще інший хлопчик. Пенсіонер підняв вгору одяг малолітнього та поцілував його у живіт, після чого оголив свій статевий орган, демонструючи його дитині.

Також, досудовим розслідуванням встановлено, що пенсіонер вчинив оральне проникнення до тіла малолітнього хлопчика з використанням своїх геніталій. Пізніше чоловік вчинив анальне проникнення до тіла дитини з використанням своїх геніталій.

Такі розпусні дії чоловік продовжував і далі.

Уже 18 березня його затримали в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 156 КК України.

Ухвалою слідчого судді Жовківського районного суду Львівської області від 19.03.2021 підозрюваному було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів.

У подальшому ухвалою слідчого судді Жовківського районного суду Львівської області від 14.05.2021 строк тримання під вартою було продовжено на 30 днів до 18.06.2021 включно.

Вирішуючи питання щодо продовження запобіжного заходу колегія суддів відповідно до ст. 178 КПК України враховує, що пенсіонер обвинувачується у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів вчинених відносно малолітніх осіб, тяжкість покарання, що загрожує обвинуваченому у разі визнання його винуватим у кримінальному правопорушенні, у вчиненні якого він обвинувачується становить виключно позбавлення волі, його задовільний стан здоров`я.

Доводи обвинуваченого та його захисника про відсутність ризиків та стану здоров”я не знайшли свого підтвердження, а тому колегія суддів їх відхиляє як неспроможні.

За таких обставин, колегія судді дійшла переконання, що обвинуваченому необхідно продовжити строк тримання під вартою на 60 днів, без можливості внесення застави так як за наявності вищенаведених ризиків та особи обвинуваченого, а також з врахуванням стадії кримінального провадження, таке продовження є виправданим та доцільним і не знаходить підстав для застосування відносно нього більш м`яких запобіжних заходів.

Разом з тим враховуючи колегія суддів приходить до висновку, що за наслідками розгляду вищевказаного клопотання слід не визначати розмір застави.

Отже, суд вирішив продовжити обвинуваченому уродженцю с.Старе Село, Львівського району строк тримання під вартою на 60 днів, без можливості внесення застави тобто до 14 серпня 2021 року включно.

Чи відремонтують ФАП у Дітківцях за кошти соцеконому, залежить від старости та керівництва громади (відео)

Леоніду Кравчуку зробили операцію на серці