Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дітям загиблих Героїв із Тернопільщини вручили відзнаку “Батьківське серце”

“Батьківське серце” – такі відзнаки учасники бойових дій на Сході України вручили у Збаразькому замку дітям загиблих героїв російсько-української війни з Тернопільщини.

Відзнака «Батьківське серце» – срібний кулон у вигляді серця, обрамленого терновим вінком з краплинкою крові. На зворотному боці кулона нанесено прізвище та ім’я загиблого Героя та іменне посвідчення. Ідея такої символічної нагороди у тому, щоб кожна дитина могла носити частинку батьківського серця із собою, – зазначив ініціатор проекту, президент громадської спілки “Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання “Бойове братерство України” Павло Жебрівський. Такі відзнаки вручають дітям загиблих бійців в усіх регіонах України, – пише видання ЗЗ.
«Ці символи нагадуватимуть дітям про їхніх батьків, що є Героями України, які поклали своє життя за майбутнє нашої держави. Цей символічний знак уособлює частинку батьківського серця, яке завжди з дітьми. Ми розуміємо, що у моменти втрати дуже важлива підтримка. Хочеться, щоб діти знали, що вони мають на кого покластися. Ми розділяємо їхній біль втрати і цінуємо подвиги наших захисників».

Відзнаки «Батьківське серце» започаткувала Громадська спілка «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України» у 2019 році. Їх вже отримали більше тисячі дітей.

До Бучача приїжджали слідчі з Франції, щоб розкрити резонансне вбивство

Купили спиртзавод у Мишковичах, але не заплатили 181 млн. гривень