Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Відібрали субсидію і дали штраф: на Шумщині жінка оформляла допомогу і не вказала, що син купив авто

На Щумщині жінка під час подачі документів на субсидію не вказала у декларації, що її син, який зареєстрований у неї, але не проживає з нею, купив автомобіль. Суд визнав її винуватою у шахрайстві.

Про це йдеться у вироку Шумського районного суду від 9 червня. Як вбачається із обвинувального акту, в листопаді 2018 року жінка до заяви додала власноручно заповнену Декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Однак не зазначила в розділі про транспортні засоби, що її син  зареєстрував  автомобіль марки «JAC J2» 2015 року випуску.

Надалі, з 1 листопада 2018 по 30 квітня 2019 року отримала від управління соцзахисту населення Шумської райдержадміністрації зайво виплачених  15526,42 гривень, виділених із Держбюджету України та призначених для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Такі дії були кваліфіковані за ч.1 ст. 190 КК “Шахрайство”.

У суді обвинувачена  розповіла, що на час подачі документів про купівлю сином автомобіля, який зареєстрований разом з нею,  знала. Але, оскільки він фактично не проживає з нею, то вважала, що цю інформацію вказувати не треба. Завдані збитки вона частково відшкодувала.

Окрім того, жінка повністю визнала свою вину, погодилась зі всіма зібраними доказами і відмовилась від їх дослідження у суді. Не заперечував проти цього і прокурор.

Відтак суд прийшов до переконання про доведеність вини. Він визнав жінку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст. 190 КК “Шахрайство” і присудив 510 грн штрафу. Також суд задовольнив цивільний позов прокурора в інтересах управління соцзахисту та сказав стягнути на користь держави  з обвинуваченої 10476, 42 грн.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Джерело.

Тернополянці, яка намагалась задушити 4-річну доньку, оголошено про підозру

“Різав її, а вона дивилася в очі”: довічно засуджений убивця 18-річної Діани Муринки з Тернопілля спробував оскаржити вирок