Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дівчинка з Бережанщини подарувала своє волосся на перуки для онкохворих діток (ФОТО, ВІДЕО)

Дванадцятирічна Настя Онишків з Бережанщини обстригла волосся, щоб із нього зробили перуку онкохворим дітям. Долучившись до благодійної ініціативи «Hair for Share», яку організували у Львові, дівчинка вирішила відсвяткувати свій день народження. 

  • Якщо я віддам частинку себе, мається на увазі волосся — це допоможе будь-якій онкохворій дитині. Це допоможе їм відчувати себе комфортніше і гарніше, — ділиться Анастасія Онишків, подарувала своє волосся на перуки для онкохворих діток.

Мама дівчинки розповідає, спершу до бажання доньки відрізати косу поставилася насторожено. Однак дізнавшись, що волосся використають для створення перук дітям, які його втратили через хіміотерапію, погодилась і зв‘язалася з організаторами акції.

  • Ініціатором цієї акції була моя донька, яка десь в Інтернеті знайшла інформацію, що можна своє волосся віддати на благодійність дітям. Перша моя реакція не була ствердною, але згодом ми добре обдумали пропозицію і вирішили здійснити цю її мрію,— розповідає Наталя Онишків, мама Анастасії, яка подарувала своє волосся на перуки для онкохворих діток.

Власниця салону краси Юлія Квятковська співпрацює з благодійною ініціативою вже два роки. За цей час для створення перук вона надіслала волосся 50-ти людей. 

  • Я шукала сама куди можна здавати волосся тих людей, які обрізали і бездумно його викидали в сміття. Я знайшла цю організацію і сама запропонувала таку свою місію,— говорить Юлія Квятковська, власниця салону краси.

Щоб стати учасником благодійної акції потрібно врахувати деякі моменти: 

  • Волосся повинно бути понад 35 сантиметрів, достойної якості. Це може бути натуральне волосся, сиве, фарбоване. Волосся, яке не підлягає передачі на перуки – це коротше, ніж 35-ть сантиметрів, зіпсоване хімзавивками та поганої якості,— наголошує Юлія Квятковська, власниця салону краси. 

 

Буде спекотно: температура влітку може сягати 40 градусів, – Укргідрометцентр

На Тернопільщині від коронавірусу померла одна людина, – статистика за добу