Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Вирвав сумку з грошима та втік”: покарали злочинця, який у Тернополі у жінки викрав майже 100000 гривень (ФОТО)

Покарання у вигляді громадських робіт отримав грабіжник, який у Тернополі на вулиці у жінки викрав сумочку з грішми. У сумочці було 98000 гривень.

 

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для зловмисника, який в обласному центрі вчинив пограбування, пише видання Тернополіс.

Злочин трапився 5 травня цього року у Тернополі. Близько 18.00 за адресою вулиця Живова, 24 чоловік відкрито вирвав із рук жінки сумочку чорного кольору.

У сумочці були дрібні особисті речі потерпілої, дорогий “айфон” і готівкові кошти у сумі 98 000 гривень.

Пограбована жінка кричала за молодим чоловіком, щоб той зупинився, а також намагалася наздогнати його. Однак зловмисник не зупинився, а наздогнати його не вийшло. Довелося звертатися у поліцію.

Правоохоронцям вдалося за кілька днів розкрити цей резонансний злочин, про що вони з радістю сповістили на своєму офіційному сайті.

Затриманий зловмисник – уродженець села Носів Підгаєцького району, раніше не судимий.

Однак покарання, яке отримав грабіжник, напевно викличе подив у багатьох пересічних громадян.

Потерпіла жінка простила свого кривдника і це суттєво вплинуло на судове рішення. Власне, оце прощення відчувається і з матеріалів судової справи. Ось деякі уривки:

“відкрито викрав жіночу сумку чорного кольору, яка для потерпілої не становить матеріальної цінності…”

у сумочці “знаходилися мобільний телефон марки «іPhone» та різного роду особисті речі, які для потерпілої також не становлять матеріальної цінності…”.

Але окрім сумочки, яка не становить матеріальної цінності, і особистих речей, які також не становлять матеріальної цінності, у сумочці ще було 98 000 гривень. А це вже досить серйозний злочин!..

Молодий чоловік визнав свою провину та розкаявся у вчиненому. 8 червня між обвинуваченим та потерпілою було укладено угоду про примирення, у якій обвинувачений беззастережно визнав свою провину. У мировій угоді також було узгоджено покарання, яке повинен понести обвинувачений – 120 годин громадських робіт.

Прокурор не заперечив можливого утвердження такої угоди.

У підсумку Тернопільський міськрайонний суд 16 червня затвердив угоду про примирення і ухвалив обвинуваченого визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 186 КК України, та призначити йому узгоджене сторонами покарання у виді 120 годин громадських робіт.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

“Це уже точно”: в Україні буде 6 справжніх платних автобанів (ФОТО)

“Оце краса”: у Тернополі люди зі спільного подвір’я зробили трояндову алею (ВІДЕО)