Медики розповіли, перед тим як передати тіло померлого ритуальним службам, проводять декілька обов’язкових процедур. Зокрема, спочатку тіло померлого обробляють дезінфікуючими розчинами, накривають простирадлом, яке вмочене у відповідний розчин. Потім поміщають у спеціальний мішок-пакет, який щільно защіпається, розповідають Т1 Новини.

До моменту передачі ритуальним службам та родичам, тіла померлих від ковронавірусу знаходяться в кімнаті тимчасового зберігання.

За словами медичного директора з лікувальної роботи КНП «Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги» Світлани Вус, тіло зберігають максимум добу.

Працівники інфекційних лікарень підкреслили, з березня дійсно зріс відсоток смертей серед ковідних хворих. У багатьох пацієнтів стан швидко погіршується через супутні захворювання, які і приводять до летальних випадків.

З жорсткими карантинними обмеженнями відбуваються і похорони коронавірусних хворих. Священники розповіли, відправи проводять з мінімальною кількістю людей, а труна закрита.

Загалом, за рік епідемії в Україні від COVID-19 померло понад 40 тисяч людей. На Тернопільщині – 1040 людей.