Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Посол Узбекистану відвідав товарно-молочну ферму в Козівській громаді (ФОТО, ВІДЕО)

У рамках офіційного візиту знайомства Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Курманов разом з народним депутатом Іваном Чайківським, на запрошення якого приїхав, відвідали товарно-молочну ферму в селі Теофіпілка Козівської громади.

Безумовно, це ферма європейського рівня і бачимо як багато тут любові вкладено. І ми бачимо, що це хороше і самодостатнє виробництво, самодостатній цикл, де є всі ланки, всі елементи, дуже добра ветеринарія, глибоке розуміння мети і завдань, йде поетапна і дуже грамотна селекція та замінення менш продуктивних порід на більш продуктивні породи, – ділиться враженнями про ферму Алішер Курманов, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні.

– Я сьогодні вражений тим, що побудували ці господарі, дай Бог їм і дальше розвиватися, створювати робочі місця та піднімати економіку України. Чим більше таких було б підприємств в нас в Україні, тим більший поштовх це б дало для розвитку бізнесу, – розповідає Степан Чернявський, народний депутат України, керівник групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Узбекистан.

Сьогодні на фермі утримують 1300 дійних корів, а завдяки новітнім технологіям виробляють молоко екстра-класу.

– Подивилися всі виробничі процеси, спеціалісти компанії представили абсолютно усі виробничі процеси, всі виробничі цикли, які тут відбуваються. На даній фермі, як нам сьогодні сказали працює 72 працівника, а це найголовніше, це є нові робочі місця, які дають надходження безпосередньо до місцевого бюджету, – розповідає Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»).

– Наша громада сьогодні відкрита для кожного, щоб в нас створювали робочі місця, щоб заходили інвестори в плані як сільського господарства, як технологічних процесів, так і промисловості, – розповідає Сергій Добалюк, голова Козівської громади («За майбутнє»).

Завершилася ознайомча екскурсія в кращих українських традиціях – частуванням гостей. Пригощали свіжим молоком та пампушками.

У Тернополі на світанку викрали позашляховик (ФОТО)

У складі молодіжної збірної України дебютував 18-річний захисник з Тернопілля