Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Гілляки упали і побили авто: водій відсудив 91000 грн (ФОТО)

Львів’янин відсудив у Львівської міської ради 91,2 тис. грн за повалену на машину гілку, яка розбила вітрове скло та пошкодила магнітолу автомобіля Fiat Linea. Ремонт авто обійшовся власнику у 62,2 тис. грн, магнітоли – ще у 29 тис. грн.

18 травня 2018 року львів’янин Роман Мануляк їхав автомобілем Fiat Linea вулицею Личаківською у напрямку Винників. Під час руху на автомобіль упала гілка дерева, що розбила вітрове скло.

За цим фактом поліція склала протокол на головного лісничого Львівського лісгоспу, який, на думку правоохоронців, відповідальний за стан дерев, що ростуть уздовж траси. Однак 5 жовтня 2018 року Личаківський районний суд закрив справу стосовно лісничого у зв`язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Після цього власник авто через суд звернувся до Служби автодоріг у Львівській області, ДП «Львівський облавтодор», ДАК «Автомобільні дороги України», ЛКП «Львівавтодор», ЛОДА та Львівської міськради з вимогою відшкодувати 91 тис. грн за ремонт автомобіля і магнітоли.

Він обґрунтував свій позов тим, що ділянка дороги, де сталася ДТП, є частиною державної дороги М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська, обслуговуванням якої займаються державні дорожні органи. Водночас вул. Личаківська разом із придорожньою інфраструктурою перебуває на балансі Личаківської районної адміністрації, хоча в положенні про її діяльність вказано, що райадміністрація відповідальна лише за стан тих дерев, які висадили впродовж 2015-2019 рр.

Франківський районний суд 19 квітня 2021 року визнав, що обрізання аварійних гілок на вул. Личаківській мала виконати саме Личаківська районна адміністрація. Суд зобов’язав Личаківську РА виплатити Роману Мануляку 91,21 тис. грн матеріальної шкоди. Крім цього, райадміністрація має заплатити 912 грн судових витрат.

Це рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку, – пише ЗАХІД.НЕТ.

В Тернополі відкрили нову арт-галерею (ФОТО)

“Життя, як у туалеті”: на Тернопільщині жителі будинків заливають сусідів каналізаційними відходами (ВІДЕО)