Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Вони повалили його, а ніж випав з руки під час падіння”: побратим ветерана розповів про нього та деталі трагічного вечора

Побратим Андрія розповів про нього та ситуацію, яка сталася на Великдень.

Подаємо повідомлення від Андрія Кметя без змін:
“Щодо ситуації, яка трапилась 2 травня на Тернопільщині, де ветеран завдав ножового поранення одному із шести нападників.
Андрій Пекельний (публікую з його дозволу) мій побратим і товариш. Служив у 80-й Десантно штурмовій бригаді. У 2018-2019 роках ми разом виконували завдання в ООС на Донеччині.

Андрій – яскравий приклад справжнього українського воїна. Не мав і не має ніяких шкідливих звичок. Постійно займався спортом. Під час служби на нього завжди можна було розраховувати, ніколи ні в чому не відмовляв та допомагав побратимам.

2 травня ввечері, біля клубу, до нього “доколупався” неадекват під впливом чи то алкоголю, чи ще чогось. Андрій, щоб уникнути конфлікту намагався не провокувати його та просив його “таваріщєй” забрати “неадеквата”. У відповідь друзі нападника почали погрожувати Андрію та спробували напасти “толпою”.
Андрій побіг додому, оскільки сили були нерівні. Компанія ввірвалася до його двору та почала бити вікна і вибивати двері. Андрій викликав поліцію та взявши ніж стояв перед дверима. Коли двері не витримали натиску нападників і вони вломилися до будинку, Андрій почав кричати, що у нього ніж і він готовий його застосувати. Та нападників це не зупинило. Вони повалили його, а ніж випав з руки під час падіння. У ході боротьби Андрію вдалось підібрати ножа. Під час цього на нього “навалився” один із нападників та в ході боротьби наштрикнувся на ножа. Компанія зрозуміла, що так просто Андрій не здаватиметься і вибігла на вулицю.

Хочу зауважити, що Андрій сам викликав поліцію.
Поліція приїхала та затримала ветерана.

Йому оголосили підозру за ст.118 ККУ (Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця).

Яке тут “умисне” чи перевищення???
Андрій просто захищав себе та свою матір, яка в той час перебувала в будинку.

Надіюсь на максимальний розголос та підтримку Андрія! Слідство має бути справедливим, а не судити тих, хто захищає себе та своїх рідних!
ВАЖЛИВЕ ОНОВЛЕННЯ:
4149439020456319
Пекельний Андрій
Герой ситуаціі.
Поможіть копієчкою, витрат буде мати багато”, – написав пан Андрій Кметь.

На Тернопільщині за добу від коронавірусу померло 5 чоловіків: одному – 99 років

Витік газу у Тернополі: рятували бабусю з маленькою онучкою, які спали в хаті