Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські бігуни не виступлять за збірну України на чемпіонаті Європи. Вся команда знялася через коронавірус

У збірній України, яка вже цими вихідними мала взяти участь у Суперлізі командного чемпіонату Європи з легкої атлетики виявили два випадки коронавірусу.

Захворіли бігун Станіслав Коваленко і стрибун Ігор Гончар.

Хоча обох спортсменів відправили на самоізоляцію, лікарі збірної звернулися до тренерів збірної України щодо відмови від участі на турнірі. Обидва атлети перебували у тісному контакті з іншими під час навчально-тренувального збору, а тому позитивних випадків захворювання могло бути більше.

Після цього федерація легкої атлетики України вирішила відмовитися від участі на турнірі. Там наголосили, що не хотіли ризикувати здоров’ям спортсменів у контексті підготовки до Олімпійських Ігор.

“Інкубаційний період триває від п’яти до дванадцяти днів і ознаки хвороби можуть проявитися якраз у дорозі. Ми не можемо наражати на небезпеку ні нашу команду, ні інші збірні. Більше того, якби чийсь тест у Польщі виявився позитивним, на ізоляцію могли залишити всю команду. У такому разі у атлетів випало б близько двох тижнів з тренувального процесу, що перед Олімпійськими іграми – головним стартом чотириріччя – категорично неприпустимо”, – прокоментував головний тренер команди Вячеслав Тиртишник.

Нагадаємо, що в командному чемпіонаті Європи мало взяти участь й подружжя тернопільських бігунів-стаєрів Наталі й Івана Стребкових. Тепер вони, у числі інших півсотні спортсменів, пропустять престижні змагання…

У Тернополі на пішохідному переході патрульний збив жінку

У Тернополі водій на “Мерседесі” збив дитину