Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Образливі слова пекли душу”: невдалий жарт “прославив” водія на всю Тернопільщину

Ще взимку цього року на Тернопільщині стався випадок, який довелося розглядати у суді: а все трапилося через, так би мовити, невдалий жарт. Посеред ночі на автозаправці міста Чортків зійшлося дві компанії друзяк.

Точніше, спочатку вони не звертали уваги одні на одних, кожні окремо розпивали собі пиво, слухали музику, обмінювались новинами. Та в якийсь момент чи хтось на когось не так подивився, чи штовхнув, відтак між хлопцями виник конфлікт.

Як інформує “Номер один“, при цьому найбільш нахабно поводився юнак, який сидів за кермом зеленого “Ауді”. Періодично він кидав зневажливі погляди на 22-річного Андрія та, скептично скрививши губи, щось говорив своїм друзякам. Ті оберталися до хлопця, також обдивлялися і реготали. Нарешті Андрій з товаришами підійшли до них, хтось зневажливо вдарив бутсом по колесу іномарки. “Зелений” водій із друзяками вийшли з салону і, стискаючи кулаки, пішли на них.

Та у цей час від приміщення АЗС вийшов здоровезний працівник і наказав усім заспокоїтись.

“Краще випийте кави, це нерви заспокоює!”, – примирливо запропонував дядько. Обидві компанії, ще сердито зиркаючи один на одного, слухняно попленталися за ним: хтось – за кавою, інші – за пивом.

Біля зеленої “Ауді” залишився один Андрій. Молодик не міг заспокоїтись, а образливі слова водія іномарки немилосердно пекли йому душу. Швидко озирнувшись навкруги, він підійшов і зазирнув у салон. І радісно присвиснув. Самовпевнений водій залишив у замку запалення ключі! Не тямлячи, що робить, Андрій миттєво сів за кермо, запустив мотор і рвонув із місця.

Поки трохи захмелілі хлопці зрозуміли, що й до чого, світло від викраденого автомобіля розтануло серед ночі. Першим отямився та зателефонував до поліції власник іномарки.

Тим часом автозлодій встиг доїхати до Білобожниці, що за 14 км від Чорткова. Тут він повернув на польову дорогу та за пару метрів в’їхав у засипаний снігом земляний насип, пошкодивши іномарку. Оскільки автомобіль заглух, молодик неохоче виліз із затишного салону і поспішив вийти на дорогу. Внаслідок удару власнику зеленої “Ауді” було спричинено матеріальної шкоди майже на 32 тис. грн.

Що й казати, не встиг горе-викрадач дістатися додому, як його там уже чекали правоохоронці. Молодик, розуміючи, що накоїв дурниць, ще під час досудового слідства уклав угоду про примирення з прокурором.

У Чортківському районному суді Андрій повністю визнав провину в незаконному заволодінні транспортним засобом (ч.1 ст. 289 КК України). Враховуючим, що на той час він уже повністю відшкодував потерпілому завдані збитки і той не мав до нього жодних претензій, суд затвердив угоду та на підставі ст. 69 КК України призначив покарання нижче від нижчої межі – штраф у вигляді 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5 тис. 100 грн.

Тож наступного разу, перш ніж щось спересердя зробити, молодик сто разів подумає.

“Тату, а мама скоро повернеться додому”: пісня про заробітки “крає серце” і стрімко поширюється (ВІДЕО)

У колонії на Тернопільщині, у камері для “довічників”, знайшли ніж