Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині перебуває Посол Республіки Узбекистан (ВІДЕО)

На Тернопільщині з офіційним візитом знайомства перебуває Посол Республіки Узбекистан Алішер Курманов.

Я прошу розглядати наш візит, як пошук можливості нарощувати нашої взаємодії Узбекистан з Тернопільською областю. Сьогодні Україна може запропонувати Узбекистану не тільки продукцію сільського господарства, це і високі технології, великолепна система навчання, медицина, це потужні IT-класи, — говорить Алішер Курманов, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні

Посол приїхав на запрошення народного депутата України Івана Чайківського, щоб окреслити можливі напрямки співпраці. 

 

  • Ми хочемо зробити все, щоб наша Тернопільщина була привабливою, щоб сюди приходили інвестори, заходили кошти, щоб ми могли шукати ті точки дотику, розвитку. Наше завдання разом з владою області, народними депутатами створювати такі умови, щоби ми могли створювати додану вартість, це робочі місця, податки, — розповідає Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»)

 

 

  • Ми створили цю міжпарламентську групу дружби для того, щоб поділитися досвідом як законодавці в Узбекистані, як в Україні. Щоб обмін досвідом був справжнім, щоб ті проекти, які сьогодні можуть бути створені в Узбекистані, в Україні, щоб в них все виходило, — наголошує Степан Чернявський, народний депутат України, керівник групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Узбекистан .

 

Розпочався візит з зустрічі з керівництвом міста та області. 

 

  • Ми аграрна область і наші аграрні виробники, а також переробка аграрної продукції, м’ясна промисловість зокрема, буде надзвичайно корисною, а також цікавою для узбецьких інвесторів, — говорить Володимир Труш, голова Тернопільської обласної державної адміністрації

 

  • Тернопільська обласна рада зацікавлена співпрацею з Узбекистаном. Вважаю, нам було б добре підписати якісь відносини, меморандуми, співпрацю з іншим регіоном Узбекистану. Започаткувати дружні, партнерські відносини, адже ми маємо вже хороший досвід в співпраці, — розповідає Михайло Головко, голова Тернопільської обласної ради.

В рамках візиту посол відвідає агропідприємства Тернопільщини та ознайомиться з процесами переробної та промислової галузі.

Аварія у Польщі змінила життя водія з Тернополя (ФОТО)

Коронавірус на Тернопільщині: за минулу добу померла одна жінка