Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Цілував у губи, торкався грудей”: на Тернопільщині дитина не хоче ходити в школу, бо боїться вчителя, який чіпляється до неї

Вчителем музики однієї із шкіл на Бережанщині займеться прокуратура. Усе – через скаргу на нього учениць.

Правоохоронці спершу в його діях вбачали адмінправопорушення за статтею про булінг, але під час розгляду адмінсправи суд побачив ознаки криміналу.

Про це йдеться у постанові Бережанського райсуду від 26 квітня. Як зазначено у ній, з протоколу про адмінправопорушення вбачається, що протягом 2019-2020 та у березні 2021 вчитель музики однієї із шкіл вчиняв булінг щодо семикласниці.

Той проявлявся у психологічному, сексуальному насильстві – здійснення обіймів, поцілунків та образливих рухах. Такі дії правоохоронцями були кваліфіковані за ч.1 ст. 173-4 Кодексу України про адміністративне правопорушення “Булінг (цькування) учасника освітнього процесу”.

До вищезгаданого протоколу було також долучено ще один протокол – про прийняття заяви про кримінальне правопорушення, з якого видно, що у квітні 2021 батько дівчинки звернувся у поліцію через сексуальне домагання вчителем його доньки.

Саме у квітні, як випливає із письмового пояснення батька, долученого до матеріалів справи, він дізнався від матері іншої учениці про прояви вчителем дій сексуального характеру щодо його доньки – торкання грудей, безпричинних обіймів та поцілунків в губи.

Жінці розповіла її донька, якій у свою чергу поскаржилась семикласниця. Уже із розмови з донькою від дізнався, що вчитель музики проявляє таку увагу до неї ще із 6-го класу. Відтак батько просив поліцію вжити заходів та відсторонити вчителя від дітей та проведення уроків.

Окрім того, до матеріалів справи було долучено і заяву про вчинення кримінального правопорушення вищезгаданої матері. У ній жінка поскаржилась, що у лютому 2021 вчитель обіймав її доньку без її згоди – притулив до себе та торкався грудей.

А також розповіла, що в її присутності семикласниця заявила її доньці, що не хоче ходити в школу, бо боїться вчителя, який чіпляється до неї. Її донька сказала натомість, що у березні той же педагог двічі закликав її до класу, де не було нікого, та цілував у губи. Тож жінка також просила про відсторонення педагога від проведення уроків та вжиття заходів правоохоронцями.

Суд вказав, що із матеріалів адмінсправи вбачається, що вчитель допустив діяння, які полягають у психологічному та сексуальному насильстві щодо малолітніх осіб, тобто вчинення розпусних дій щодо осіб, які не досягли шістнадцятилітнього віку і такі його дії можуть кваліфікуватися за ст. 156 КК України “Розбещення неповнолітніх”.

Відтак Бережанський районний суд постановив, що у зв’язку з виявленням ознак кримінального провопорушення, справу про адмінправопорушення щодо педагога за ч. 1 ст. 173-4 КУпАП слід направити Бережанській окружній прокуратурі.

Фото ілюстративне.

Джерело: “Терноград”.

У Тернополі пропав 24-річний чоловік: розшук (ФОТО)

Напад на будинок атовця з Тернопільщини: з’явилося відео переслідування Андрія (ВІДЕО)