Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Великдень для добра: у Перепельниках підопічним соціального центру вручили святкові пакунки (фото, відео)

Розділити радість від прийдешніх свят та подарувати надію на краще. У  відділенні з постійним перебуванням «Центру надання соціальних послуг» у селі Перепельники, що на Зборівщині, представники команди  Івана Чайківського “За майбутнє” та компанії «Агропродсервіс» вручили одиноким та людям похилого віку великодні набори, які освятили напередодні.

– Коли ми почали по тих селах працювати, розуміємо всю проблематику сіл і знаємо, що в Перепельниках є такий дім перестарілих, такий центр, і звичайно, що нам совість не дозволила обходити цей будинок стороною. І ми завжди стараємося помогти, особливо присвятити тим людям увагу, – розповідає Василь Гамрач, керівник ПП «Агропродсервіс Ярчівці», депутат Зборівської міської ради (“За майбутнє”).

– Ми повинні поважати старість, своїх батьків, своїх дідів, бабців, – зазначає Зіновій Дольний, керівник підприємства ТЗОВ «Агропродсервіс Вест», депутат Зборівської міської ради (“За майбутнє”). – Особливо мені самому приємно, що є можливість вділити їм якусь частку уваги. Щоб вони також, як і ми, відчули під час свят оцю домашню атмосферу, з’їли хорошої пасочки, ну, і все решта, чим можемо тим помагаємо.

Благодійники розповідають, подібні акції проводять не лише у Великдень, а й протягом усього року, намагаються допомогти продуктами та приділити увагу мешканцям цього геріатричного будинку.

– В передсвяткові дні –  це особливі дні для кожної людини, бо кожен, хто має родину, вдома готується до свят особливо, але ті люди також чекають, які знаходяться в цьому відділенні, також чекають певної підтримки, – каже Ярослава Білан, депутатка Зборівської міської ради (“За майбутнє”). – Хоча не тільки сьогодні, не тільки перед Різдвом чи Великоднем, але  господарі, які працюють на цій землі завжди дбають про цих людей, допомагаючи їм щомісячно.

На сьогодні у Перепельниківському стаціонарному відділенні перебуває 22 підопічних пенсійного віку та людей з інвалідністю, віком від 55 до 95 років.

– Вони відчувають, що то свята. Ми ще скоріше, як не було вірусу то приходив священник посвящував паску, тут на місці, вони були взагалі задоволені, – розповідає Михайло Заверуха, заввідділення стаціонарного догляду в с. Перепельники.

У подарункові набори поклали найнеобхідніше: паску, ковбасу, цукор, борошно та крупи.

 

Дві смерті в один день: на Тернопільщині раптово померли медичні працівниці

Як на Тернопільщині будуть проходити Великодні богослужіння