Житель Тернопільщини Богдан Рокочий відкрив свій новий грибний сезон. Він зібрав чималий урожай зморшків.
– Відкрив тихе полювання. Вдало, – написав чоловік у групі «Гриби України».
Грибував Богдан Рокочий біля села Монастирок.
Як повідомляв «Терен», зморшки їстівні збирає ще один наш земляк Іван Плецан. Нагадаємо, що зморшок – це умовно їстівний гриб. Його можна використовувати лише після відварювання (відвар вилити). Про запас такі гриби сушать, але висушені можна використовувати тільки через три місяці. У зморшках міститься отруйна гельвелова кислота, яка під час варіння переходить у відвар. Замість зморшка їстівного часом помилково збирають токсичний Helvella crispa та смертельно отруйний гриб строчок звичайний.
Будьте обачні й бережіть своє здоров’я.
Фото, відео з фейсбуку