Реабілітаційний корпус для військовослужбовців в Більче-Золотецькій лікарні планують добудувати

В Більче-Золотецькій фізіотерапевтичній лікарні планують добудувати корпус для військовослужбовців, учасників АТО та їхніх сімей. Будівництво розпочали ще в 2019 році, але через брак коштів сьогодні роботи призупинили.

  • Ми бачимо корпус лікарні, який будується для учасників АТО та членів їхніх сімей. Вартість цього об’єкту 32 мільйони сумарно. Вже частину будівництва зроблено,поки що будівельників немає та я надіюся, що керівництво обласної ради буде активно сприяти в тому, щоб ми найближчим часом відновили роботи і максимально швидко завершили цей корпус,- розповідає Любомир Синоверський, генеральний директор Більче-Золотецької обласної лікарні реабілітації ім.В.Вершигора.

Сьогодні в фізіотерапевтичній лікарні вже надають допомогу учасникам АТО та членам їхніх сімей, однак місць часто не вистачає.Тому так важливо добудувати новий корпус. В ньому планують розмістити 50 ліжок та їдальню.

  • Росія, ми зараз спостерігаємо, готує повномасштабну атаку на Україну. В цей час дуже важливо показати нашим бійцям, захисникам, учасникам Україно-Російської війни, учасникам АТО, що ми про них думаємо, дбаємо і думаємо про те, як вони будуть поправляти своє здоров’я, як вони будуть проходити реабілітацію,- повідомляє Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

  • Сьогодні ця проблема на часі, тому що є люди, які відстоювали Вітчизну і сьогодні у них дуже багато проблем зі здоров’ям. Люди, які відслужили, які мають травми бойові і не тільки – це місце, де можна вирішити такі проблеми зі здоров’ям, –  говорить Віктор Твердохліб, депутат Тернопільської обласної ради.

Обласна рада долучилася до співфінансування проєкту. Сьогодні вивчають всі можливі шляхи залучення коштів, щоб корпус вдалося добудувати.

Юля Вітюк

Відео Павла Лящинського

Бойко Роман

This website uses cookies.