На Тернопільщині “продавець” отримав понад 40 тисяч гривень і перестав виходити на зв’язок

Застережень не читають і на них не зважають жителі Тернопільської області, бо ж продовжують необдумано віддавати гроші шахраям.

Жертвою чергового інтернет-афериста став мешканець Чортківського району. Потерпілий розповів, що в соцмережі «Фейсбук» знайшов оголошення про продаж мобільної техніки та мав намір придбати телефон та планшет. Коли ж перерахував кошти на банківську карту – продавець перестав виходити на зв’язок і наче розчинився у Інтернет-просторі, а з ним «розчинилися» і понад 40 тисяч гривень.

Поліцейські вкотре наголошують: схема купівлі-продажу товарів в інтернеті є найбільш розповсюдженою серед шахраїв. Зловмисники реєструються в онлайн-магазині, чи в соцмережах під вигаданим іменем, вказують тимчасові телефонні номери та виставляють у продаж неіснуючий товар. Їх мета – ваша передоплата, або хоча б завдаток.

Тож, якщо ви вирішили щось купити онлайн – домовляйтесь з продавцем про розрахунок за товар після його отримання. Крім цього, варто перевірити вказаний в оголошенні номер телефону через пошукові системи. Ймовірно, що коли товар вам пропонує шахрай, попередні жертви його послуг вже залишили свої негативні відгуки, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Віталій Чемерис

This website uses cookies.