Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

ТНПУ увійшов до ТОП-12 кращих вузів України

Колектив ТНПУ успішно пройшов державну атестацію закладів вищої освіти, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, в частині провадження ними науково-технічної діяльності.

Згідно з наказом МОН України, наш Тернопільський національний педагогічний університет увійшов до 12 кращих ЗВО України із 135, які отримали найвищу кваліфікаційну групу А – це заклади вищої освіти, дослідження і розробки яких виконуються на світовому рівні розвитку науки і технологій, мають важливе загальнодержавне та світове значення,  в ТОП-5 ЗВО України, які пройшли атестацію за 4 і більше науковими напрямами.

– Входження до груп А і Б передбачає для університетів: базове фінансування наукової діяльності, право бути внесеними до реєстру наукових установ, яким надається підтримка держави, можливість брати участь в інфраструктурних проєктах Національного фонду досліджень України тощо, – повідомила проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва ТНПУ ім. В. Гнатюка Галина Фальфушинська.

Ця атестація є підтвердженням високого професіоналізму, великого творчого та інтелектуального потенціалу, а також самовідданої системної праці та згуртованості нашого колективу. Наступне проходження державної атестації передбачене через 5 років.

На Тернопільщині водій не обрав безпечної швидкості і врізався у дерево: є потерпілі (ФОТО)

З доходів — лише зарплата нардепа, новий будинок і орендована квартира, — що задекларував нардеп з Тернопільщини Ігор Василів