Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Не робіть цього: тернополянам нагадують про відповідальність за спалювання сухої трави, листя і сміття

З настанням весняної пори працівники муніципальної інспекції проводять регулярні рейди та перевірки на факт виявлення правопорушень природоохоронного законодавства та Правил благоустрою на території Тернопільської міської територіальної громади.

Нагадуємо, що спалювання залишків сухої рослинності, сухого опалого листя та утилізація побутових відходів шляхом спалювання заборонено законодавством України і тягне за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Спалювання листя і сухої трави є також надзвичайно шкідливим для здоров’я людей та навколишнього середовища.

Тонна тліючого листя виділяє 30 кілограмів чадного газу (він зв’язується із гемоглобіном крові, блокує постачання кисню до тканин організму) та 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В листі, тліючому без доступу кисню, виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.

Звертаємося до жителів Тернопільської громади, якщо ви помітили факти спалювання сухого листа чи інші порушення природоохоронного законодавства, просимо повідомляти муніципальну інспекцію за номером телефону: (073) 0151481 (Viber).

“Понад 7 млн грн”: на Тернопільщині організували схему ухиляння від сплати податків на рекордну суму

Історія першої трактористки Лановеччини (ФОТО)