Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Поважаймо вибір наших громадян»: партія «За майбутнє» вимагає чесного підрахунку голосів на Івано-Франківщині

На Івано-Франківщині триває скандал довкола визначення переможця на довиборах до Верховної Ради України. За результатами паралельного підрахунку голосів – перемогу отримав Олександр Шевченко – представник партії «За майбутнє». Однак влада окружна виборча комісія зволікає з визначенням офіційих результатів. Зафіксовані вже випадки фальсифікації.

Відтак, співголова депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» Тарас Батенко виступив з вимогою чесного підрахунку голосів на довиборах на Івано-Франківщині. Народний депутат зазначив, що екзит-пол, проведений авторитетною соціологічною групою «Рейтинг», виборчий штаб, в день голосування, 28 березня, показав перемогу Олександра Шевченка, Доказом цього є протоколи з дільниць з «мокрими» печатками та підписами на руках, тобто підписані членами виборчих дільниць. Через деякий час перемогу засвідчив і аналогічний паралельний підрахунок, здійсненний штабом іншого кандидата – Руслана Кошулинського (ВО «Свобода»).
Проте, кандидат від партії «Слуга народу» Василь Вірастюк заявляє про свою перемогу, посівши, за підрахунком голосів, друге місце.
– Кандидат від партії «Слуга народу» заявляє про свою перемогу. Заявляє цинічно, не демонструючи жодних протоколів з «мокрими» підписами, заявляє з порушенням всіх норм моралі, права і виборчого законодавства. Громадська організація «Опора», рух «Чесно» ніяких застережень на дільницях не виявили. Сьогодні вже друга доба, і неприпустимо коли члени ДВК стоять на вулиці під стінами ОВК, а ОВК приймає тільки протоколи, де переміг кандидат від «Слуги народу». А перемога нашого кандидата не приймається і протоколи відправляються на перерахунок і пере уточнення, – наголосив Тарас Батенко. https://www.facebook.com/ForFutureOfficial/posts/284570879931659
Народний обранець звернувся до влади з вимогою забезпечити чесний підрахунок голосів.

– Представники більшості, які так гордяться чесними перемогами! Ви хочете чесні вибори? Доведіть це! Де ваші олімпійські принципи?! Ви вміли красиво вигравати. Покажіть, що ви можете красиво й програти! Ми вимагаємо чесного підрахунку голосів і незатягування з визнанням нашого переможця на цих виборах Олександра Шевченка від партії «ЗА МАЙБУТНЄ». Поважаймо вибір наших громадян!» – заявив Тарас Батенко з парламентської трибуни.
Відомо, що виборці, які віддали свої голоси за Олександра Шевченка, збираються під стінами окружної виборчої комісії, щоб відстояти чесний підрахунок та свій вибір.

У Тернополі вночі 4 години гасили склад (ФОТО)

Аварія з потерпілими на Тернопільщині: зіткнулися автомобіль та мотоцикл (ФОТО)