Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В селі на Тернопільщині відкрили поліцейську станцію (ФОТО)

У селі Плотича Козівської громади відкрили поліцейську станцію. Працівники установи забезпечуватимуть порядок у селах Плотича, Теофіпілка, Вікторівка, Городище, Будилів, Медова, Золочівка, Глинна, Мала Плавуча, хуторів Плоске, Млинці, Горби, де проживає 6 тисяч людей.

Станція має дві кімнати на першому поверсі, забезпечена комп’ютером та принтером. Ремонт приміщення зроблено за кошти громади, яка також виділила гроші на закупівлю меблів та необхідного обладнання.
На відкриття завітали представники місцевої влади, серед яких голова Козівської громади Сергій Добалюк та перший заступник голови громади Вадим Щеглов.

– Переконаний, що відкриття поліцейської станції дозволить мешканцям нашої громади почуватися в безпеці, відчути якісну підтримку і захист поліції. Радий, що першу таку станцію вдалося відкрити саме у нашій громаді, – зазначив Сергій Добалюк.

Вадим Щеглов наголосив, що саме завдяки співпраці з поліцією вдалось відкрити таку станцію. Її працівники опікуватимуться територіями, де проживають 6 тисяч людей.
– Зараз на державному рівні діє програма «Поліцейський офіцер громади», яка передбачає утворення станцій у громадах – одну на 6 тисяч населення. Поліцейський офіцер має ширші повноваження, ніж дільничний поліцейський, – сказав Вадим Щеглов. – Зарплату, форму та зброю офіцеру забезпечуватиме МВС, а кошти на паливно-мастильні матеріали і комунальні послуги виділятимуть із бюджету громади. Такі станції необхідні, бо інспектори швидко і якісно реагуватимуть на правопорушення в своїх населених пунктам, мешканці будуть більш захищені.

“4000 злотих і 25000 гривень”: у Тернополі обікрали 19-річного хлопця, який приїхав із заробітків

Як мав би виглядати Тернопіль: погляд архітектора зі Львова (ВІДЕО)