Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Волині поділились досвідом як створити комунальний медичний центр європейського рівня – на Волині поділились досвідом

Досвід створення у Луцьку медичних закладів європейського рівня переймали цими днями представники місцевих рад від партії «ЗА МАЙБУТНЄ» з різних куточків України. У дводенному інтенсиві, ініціатором якого виступив Жіночий рух «ЗА МАЙБУТНЄ», взяли участь представники місцевої влади з Тернопільської, Харківської, Одеської, Чернігівської, Вінницької та Волинської областей.

Делегати відвідали найсучасніший в Україні Луцький центр реабілітації учасників бойових дій, який славиться новітніми практиками реабілітації і високотехнічним обладнанням. Цей центр щодня відвідують понад 150 людей. І не лише воїни АТО, а й пацієнти з хворобами опорно-рухового апарату, неврології та серця.
Серед основних напрямів реабілітації – медична реабілітація, фізична терапія, ерготерапія, психологічна реабілітація, фізіотерапія, механотерапія, кінезіотерапія, галотерапія, валеологія, вертебрологія, мануальна терапія, кінезіотейпування.
Делегація також завітала до Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства, що є одним із найкращих центрів такого типу в межах Східної Європи. Заклад має сучасне обладнання для порятунку дітей із патологіями та успішно працює вже близько двох років.

За словами директорки Волинського обласного медичного об’єднання захисту материнства і дитинства Ірини Горавської, в перинатальний центр їдуть з усієї України, в основному ті, хто втратив надію, ті, хто має якусь патологію плода або жіночу патологію. Завдяки сучасному обладнанню та команді досвідчених лікарів тут здатні успішно боротися за життя кожного новонародженого та його мами.
– Ми об’єдналися з дитячою лікарнею, і це стала мультидисциплінарна команда, яка може надавати допомогу дітям, вагітним жінкам і дітям від народження до 18 років. Такої команди немає в жодному регіоні України, – наголосила Ірина Горавська.
Зі слів Ірини Суслової, лідерки Жіночого руху «За майбутнє», такі заклади мають бути в кожному обласному центрі України.
– Кожен очільник області має звернути увагу на досягнення Волині, до яких доклав величезних зусиль лідер партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ігор Палиця, коли очолював Волинську облраду. Мобільний рентген-апарат, транспортний апарат ШВЛ, новітнє обладнання, 11 пологових залів, відділення інтенсивної терапії для мам, інтенсивна терапія для дитини, сучасна реанімація та багато іншого. Тут здатні врятувати діток, які народжуються вагою 400 г. Унікальність закладу в його багатофункціональності: чотири абсолютно різні структури взаємодіють як єдиний механізм – кожна медична послуга продумана до деталей, – зазначила Ірина Суслова.
Водночас луцькі фахівці обіцяють консультувати та ділитися досвідом з усіма, хто планує реалізовувати подібні проєкти у своїх регіонах. На їхню думку, реформа децентралізації відкриває ширші можливості для втілення подібних проєктів.

Канонічний стан Романа Планчака тепер прирівнюється до мирянина, – заява Тернопільсько-Зборівської єпархії

Чоловік з Тернопільщини кидався під “фуру” та ходив без одягу по трасі (ФОТО, ВІДЕО)