Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Медики ведуть дитину від планування і до повноліття: депутатка з Тернопільщини поділилась враженнями від перинатального центру у Луцьку (Фоторепортаж)

Ми вже повідомляли про те, що два дні депутати Тернопільської обласної ради та Великоберезовицької громади перебували на Волині. Також вони відвідали місцевий перинатальний центр, який відомий своїми європейськими умовами та сучасними медичними технологіями.

Галина Соколовська, депутатка Великоберезовицької громади поділилась своїми враженнями від побаченого.
– Як медик і мама трьох дітей можу оцінити всі позитивні моменти роботи перинатального центру в Луцьку. Перинатальний центр тут знаходиться під одним дахом з обласною дитячою лікарнею та реабілітаційним центром. Медики ведуть дитину від планування до повноліття. Усе поруч, не потрібно жодної логістики, не доводиться їздити з дитиною між лікарнями. Це надзвичайно зручно для маленьких пацієнтів та їхніх батьків. У Тернополі теж є потужний перинатальний центр, де працюють досвідчені спеціалісти, але він далеко від обласної лікарні. Те, що я побачила у Луцьку – корисний і цінний досвід, – зазначила Галина Соколовська(«За майбутнє»).


Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук підкреслив, що створення закладу такого рівня – приклад плідної роботи добрих господарів.
– Створення такого закладу – приклад господарського підходу. Завдяки ініціативі та підтримці лідера партії «За майбутнє» Ігоря Палиці перинальний центр у Луцьку отримав друге дихання. Відрадно, що Ірина Горавська, директорка медзакладу, як добра господиня, дбає про розвиток центру, – сказав Володимир Болєщук.
До слова, програму обміну досвідом у Луцьку організував Жіночий рух «За майбутнє» на чолі із лідеркою Іриною Сусловою.

“Учителі у скорботі”: у Тернополі помер багаторічний директор школи (ФОТО)

У Тернополі від ускладнень коронавірусу помер знаний лікар-анестезіолог (ФОТО)