Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Заростає і міліє: річка Золота Липа на Бережанщині у критичному стані (фото)

Мешканці Бережанської громади просять допомоги: — річка Золота Липа, яка протікає через багато сіл громади, катастрофічно міліє і заростає. Екологічний стан водойми — під загрозою. У період рясних дощів у селах Жуків, Гиновичі та Підлісне річка виходить із берегів і підтоплює будинки, господарські будівлі, городи.

Із цією проблемою люди звернулись до депутата Тернопільської обласної ради, уродженця Бережанщини, Ярослава Дрюченка, який одразу ж почав діяти.

– Разом із народним депутатом Іваном Чайківським ми ініціювали звернення до міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. Сподіваємось, що держава виділить кошти для розчистки Золотої Липи. Колись річка була більш повноводна. У радянські часи її чистили, а від 90-их років донині — лише окремі ділянки. Потрібно терміново рятувати Золоту Липу, – сказав Ярослав Дрюченко (команда Івана Чайківського «За майбутнє»).

До слова, раніше стан Золотої Липи досліджувало Управління екології та природних ресурсів ТОДА. Було розроблено проект «Розчистка русла р. Золота Липа з метою ліквідації підтоплення садиб та присадибних ділянок в селах Жуків, Гиновичі, Підлісне Бережанського району Тернопільської області», кошторисна вартість якого станом на 2018-ий рік складала 26 млн. 730 тис. 348 гривень. Проте таких коштів в обласному бюджеті нема, тому потрібна підтримка держави.

 

Поїхав у Тернопіль і пропав: розшукують 38-річного чоловіка (ФОТО)

На Тернопільщині жінка не зачинила помешкання і втратила 300 доларів та 20000 гривень