Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі небайдужі здали у поліцію водія, який п’яний спав у автомобілі

Небайдужі тернополяни зупинили патрульних і повідомили, що на зупинці у салоні легкового авто сплять двоє ймовірно п’яних чоловіків.

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу стосовно водія автомобіля, який попався патрульним у стані алкогольного сп’яніння.

Порушення зафіксували у Тернополі 11 лютого цього року. Вночі, близько 02.15, на вулиці Протасевича патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився у присутності двох свідків. А також відмовився і проходження огляду у найближчому медичному закладі.

Отож, на нього склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні адвокат водія просив закрити провадження у цій справі за відсутності складу порушення у діях кермувальника “Фольксвагена”. Захисник наголошував, що чоловік не керував автомобілем, патрульні його не зупиняли, а значить і не було підстав для проходження огляду на стан сп’яніння.

Також адвокат наголошував на тому, що патрульні допустили процесуальні порушення під час складання протоколу.

Втім, поліцейські зібрали достатньо доказів, щоб довести провину цього водія.

Так, у рапорті патрульних було зазначено, що 11 лютого близько другої години ночі на вулиці Протасевича їх зупинили небайдужі громадяни і повідомили про те, на зупинці громадського транспорту стоїть автомобіль “Фольксваген”, у якому сплять двоє чоловіків з відкритим вікном та можливо знаходяться в стані алкогольного сп’яніння.

Притягнути до відповідальності нетверезого водія, який спить у машині доволі складно, але патрульним тієї ночі трішечки пощастило.

Не доїжджаючи до зупинки, вони помітили, що вказаний автомобіль уже рухається у напрямку Гаївського мосту.

Водія “Фольксвагена” зупинили, під час перевірки документів у нього були помітні ознаки сп’яніння. Тож кермувальнику запропонували пройти огляд, але той в установленому порядку відмовився і у результаті отримав адмінпротокол.

До матеріалів справи було також додано відеозапис з нагрудної камери поліцейських, на якому чоловік підтвердив, що перед зупинкою керував автомобілем, а також на відео зафіксована процедура огляду водія і складання адмінматеріалів.

Відтак, дослідивши матеріали справи, суддя Тернопільського міськрайонного суду Юрій Дзюбановський 12 квітня постановив визнати водія автомобіля “Фольксваген” винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього порушник має сплатити в дохід держави 454 гривні судового збору.

Оскільки порушення було вчинено іще до вступу в дію закону про посилення відповідальності за порушення ПДР, тому водій отримав не 17000, а 10200 гривень штрафу, пише “Тернополіс”.

Коронавірус на Тернопільщині: 291 новий хворий та 11 смертельних випадків

На Тернопільщині жінка не подумала і… втратила 28000 гривень