Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

ТОП-10 кращих ігрових смартфонів 2021 року

У сучасному світі смартфон – не просто пристосування для телефонного зв’язку, а щось набагато більше.

Моделі з кожним роком удосконалюються, а реклама виробників закликає купити саме їх дітище. У когось з’являються причини, за якими потрібно змінити смартфон, а хтось просто хоче більш потужну модель. В даному огляді ми будемо розглядати ігрові смартфони з різних цінових категорій. До їх числа увійшли бюджетні моделі, трубки з середньої цінової категорії, флагмани й спеціалізовані пристрої, створені спеціально для шанувальників мобільних ігор. Від них потрібна висока швидкодія і тривала автономність.

Ми відібрали ігрові смартфони за наступними параметрами:

  • процесори – восьмиядерні, з підтримкою ігрових технологій;
  • оперативна пам’ять – не менше 4 Гб;
  • призначена для користувача пам’ять – не менше 64 Гб;
  • діагональ – не менше 6 дюймів;
  • обсяг батареї – не менш як 3500 мАч.

Пам’ятайте, що моделі з низшої цінової категорії не найпродуктивніші – при запуску ігор потрібно буде відрегулювати якість графіки.

Кращі ігрові смартфони – рейтинг 2021 року

В процесі пошуку кращого смартфона для улюблених ігор багато хто розуміє, що ігри на мобільному телефоні часом не вимагають дорогого девайса. Цей факт є істотною відмінністю від ігор на PC, де новітні складові комп’ютера – ключ до ігрового процесу без лагів з яскравими враженнями. Часом люди опиняються в ситуації, коли після покупки нового коштовного смартфону вони не використовують навіть половини його функцій. І найчастіше це відбувається від незнання того, що найпростіший смартфон може спокійно впоратися із завантаженням улюбленої гри. Наприклад, середня модель Samsung або Huawei добре підійде для більшості ігор. Завантаження багатьох баттл-роялів, екшн-пригод або програми для гри в покер, де зібраний цілий список його різновидів, не складе проблем, тому, що для безпроблемного завантаження потрібна операційна система версії мінімум 5.0.

Realme C15

Почнемо огляд з бюджетного смартфона, оснащеного ігровим процесором початкового рівня MediaTek Helio G35 з підтримкою технології HyperEngine для максимальної продуктивності в іграх. Він отримав 4 Гб оперативної пам’яті та 64 Гб користувальницької пам’яті. Радує відмінна батарея місткістю 6000 мАч – час роботи в ігровому режимі становить до 10,5 годин. У режимі відтворення музики заряду батареї вистачить на 60 годин, в режимі перегляду відео з YouTube – на 28 годин.

Смартфон отримав дисплей з діагоналлю 6,5 дюймів. Його роздільна здатність становить 1600*720 px. Дозвіл може здатися занадто низьким, але це позитивно позначається на енергозаощадженні. Тим більше що багатьом іграм такий дозвіл не потрібен. Дисплей виконаний за IPS-технологією, в його верхній частині розташований невеликий виріз-крапелька, який абсолютно не заважає сприйняттю ігрового процесу. Смартфон зручно сидить в руці, корпус не слизький, з рук не випаде.

Переваги смартфона:

  • автономність до 2-3 днів;
  • до 27 годин в режимі навігації.

Недоліки:

  • низька яскравість екрану на сонці;
  • застарілий порт micro-USB.

Samsung Galaxy A41

Цей смартфон – самий початок середньої цінової категорії. І він «витягне» популярні ігри з середньою якістю графіки. Тут використовується процесор MediaTek Helio P65 з тактовою частотою 2 ГГц і підтримкою ігрової технології Game Booster для максимально плавного виведення графіки. Також технологія оптимізує споживання електроенергії та сприяє швидкому запуску ігор. Об’єм оперативної пам’яті становить 4 Гб, користувальницької – 64 Гб. Передбачений слот під карти пам’яті об’ємом до 512 Гб.

Розробники наділили смартфон яскравим AMOLED-дисплеєм діагоналлю 6,1 дюйма, роздільна здатність – 2400*1080 px, щільність пікселів – 431 PPI. У верхній частині передбачений виріз під камеру – виглядає він глибоким, але іграм не заважає. Джерело живлення – акумулятор місткістю 3500 мАч з підтримкою швидкої зарядки 15 Вт.

Крім ігор, користувач зможе робити якісні фотознімки та знімати відео. Для цього на борту є потрійна камера з роздільною здатністю головного модуля 48 Мп. Максимальна роздільна здатність відео – 1920*1080 px. Роздільна здатність фронтальної камери становить 25 Мп, передбачені функції AI-б’ютіфікації для барвистих Селфі.

Переваги смартфона:

  • успішно запускає популярні ігри;
  • забезпечує плавне переміщення ігрових об’єктів на екрані;
  • є NFC для безконтактних покупок.

Суттєвим недоліком є не найшвидший сенсор відбитка пальця.

Xiaomi Mi Note 10 Lite 6/128GB

Перед нами черговий ігровий смартфон, що знаходиться на стику середньої цінової категорії та флагманських моделей. Його корпус виготовлений з металу та скла, виглядає він ідеально. Смартфон відрізняється високою продуктивністю завдяки потужному процесору Qualcomm Snapdragon 730g з графічним чіпом Adreno 618. Об’єм оперативної пам’яті формату LPDDR4X становить 6 Гб, цього цілком достатньо для всіх ігрових додатків. Обсяг високошвидкісного сховища UFS 2.1 становить 128 Гб.

Смартфон Сяомі наділили програмним забезпеченням Gaming Toolbox 2.0, що дозволяє користуватися окремими функціями без виходу з гри. Наприклад, користувач може перемикатися між Wi-Fi або мобільним інтернетом, відповідати на дзвінки, створювати скріншоти, відправляти швидкі відповіді на повідомлення. Ігрова графіка виводиться на вигнутий AMOLE-дисплей з рівнем яскравості 600 ніт. Він підтримує HDR10, є денний і нічний режими роботи. Зануритися якомога глибше в ігрові процеси допоможе динамік Smart PA з об’ємом акустичної камери 1 куб. см.

Переваги моделі:

  • приємно сидить в руках;
  • висока продуктивність в іграх зі складною графікою;
  • високоякісний звук Hi-Fi з сертифікацією Hi-Res Audio;
  • камера 64 Мп Sony IMX686 з ШІ та зі зніманням відео у форматі 4K.

З недоліків відзначається велика вага, що становить 204 Гр – смартфон розрахований на чоловічу аудиторію.

Samsung M51 6/128 Gb

Смартфони Samsung поступово наздоганяють за характеристиками пропозиції китайських конкурентів. У них встановлюються потужні процесори, у них багато пам’яті й розкішні екрани. Таким смартфоном із середньої цінової категорії став Samsung M51 6/128 Gb. Розробники дали йому неофіційне ім’я Мега Монстр. Сюди встановили потужний ігровий процесор Qualcomm Snapdragon 730g з графічним чіпом Adreno 618, зібраний по техпроцесу 8 нм. Додаткова продуктивність забезпечується 6 Гб високошвидкісної оперативної пам’яті LPDDR4X. Також в смартфоні передбачено додаток Game Booster.

Смартфон отримав екран діагоналлю 6,7 дюйма, який виготовлений за технологією Super AMOLED Plus з високим рівнем яскравості для максимального занурення в ігри. Додатково передбачена підтримка об’ємного звуку Dolby Atmos. Живиться смартфон від гігантського акумулятора з рекордною місткістю 7000 мАч. Відзначимо основну камеру – тут використовується матриця Sony IMX682 з роздільною здатністю 64 Мп. Вибір оптимальних параметрів знімання забезпечується штучним інтелектом.

Переваги смартфона:

  • автономність до 2-3 днів;
  • підтримка зворотної зарядки гаджетів;
  • відмінно збалансован для ігор;
  • зручна оболонка.

Недоліки:

  • велика вага – 213 Гр;
  • пластиковий корпус.

Недоліки не найістотніші, в іншому смартфон повністю відповідає своїй вартості.

Realme X3 Superzoom 8/128GB

Даний смартфон можна назвати як ігровим, так і камерофоном. Через те, що ми розглядаємо пристрої для ігор, приділимо увагу швидкодії – вона забезпечується потужним флагманським процесором Qualcomm Snapdragon 855+ з рідинним охолодженням, зібраним по техпроцесу 7 нм. Графічний чіп – Adreno 640, об’єм оперативної пам’яті формату LPDDR4X – 8 Гб, чого точно вистачить будь-якій грі. Під програми та ігри виділені 128 Гб призначеної для користувача пам’яті. Зверніть увагу, що у продажу є модифікація з 12 Гб оперативної пам’яті й 256 Гб користувальницької пам’яті.

Переходимо до дисплея – тут стоїть IPS-матриця з діагоналлю 6,6 дюйма і роздільною здатністю 2400*1080 px. Його особливість полягає в збільшеній до 120 Гц частоті оновлення, завдяки чому забезпечується бездоганно плавна прокрутка. Місткість бортового акумулятора становить 4200 мАч, підтримується швидка зарядка Dart потужністю 30 Вт. Також в смартфоні встановлена непогана камера з головним модулем Samsung GW1 – його роздільна здатність становить 64 Мп.

Переваги смартфона:

  • легко запускає ігри з багатою графікою;
  • захищений від відбитків дисплей;
  • Wi-Fi з підтримкою 5 ГГц;
  • високоякісний звук Hi-Res Audio.

З недоліків відзначимо відсутність гнізда 3,5 мм під навушники.

Реабілітаційний корпус для військовослужбовців в Більче-Золотецькій лікарні планують добудувати

У Тернополі в парку напали, побили та пограбували чоловіка (ФОТО)