Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Реабілітаційний корпус для військовослужбовців в Більче-Золотецькій лікарні планують добудувати

В Більче-Золотецькій фізіотерапевтичній лікарні планують добудувати корпус для військовослужбовців, учасників АТО та їхніх сімей. Будівництво розпочали ще в 2019 році, але через брак коштів сьогодні роботи призупинили.

  • Ми бачимо корпус лікарні, який будується для учасників АТО та членів їхніх сімей. Вартість цього об’єкту 32 мільйони сумарно. Вже частину будівництва зроблено,поки що будівельників немає та я надіюся, що керівництво обласної ради буде активно сприяти в тому, щоб ми найближчим часом відновили роботи і максимально швидко завершили цей корпус,- розповідає Любомир Синоверський, генеральний директор Більче-Золотецької обласної лікарні реабілітації ім.В.Вершигора.

Сьогодні в фізіотерапевтичній лікарні вже надають допомогу учасникам АТО та членам їхніх сімей, однак місць часто не вистачає.Тому так важливо добудувати новий корпус. В ньому планують розмістити 50 ліжок та їдальню.

  • Росія, ми зараз спостерігаємо, готує повномасштабну атаку на Україну. В цей час дуже важливо показати нашим бійцям, захисникам, учасникам Україно-Російської війни, учасникам АТО, що ми про них думаємо, дбаємо і думаємо про те, як вони будуть поправляти своє здоров’я, як вони будуть проходити реабілітацію,- повідомляє Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради. 

  • Сьогодні ця проблема на часі, тому що є люди, які відстоювали Вітчизну і сьогодні у них дуже багато проблем зі здоров’ям. Люди, які відслужили, які мають травми бойові і не тільки – це місце, де можна вирішити такі проблеми зі здоров’ям, –  говорить Віктор Твердохліб, депутат Тернопільської обласної ради.

Обласна рада долучилася до співфінансування проєкту. Сьогодні вивчають всі можливі шляхи залучення коштів, щоб корпус вдалося добудувати.

Юля Вітюк

Відео Павла Лящинського

Магазин у смартфоні: онлайн-сервіси «АТБ» зроблять процес купівлі простим, безпечним і зручним

ТОП-10 кращих ігрових смартфонів 2021 року