Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині чоловік втратив 50 000 гривень: як це сталося

Телефонний аферист «обчистив» банківську карточку жителя Тернопільщини

Майже 50 000 гривень зникло з кредитного рахунку жителя села Байківців. Чоловік здійснював продаж через Інтернет, а як наслідок став жертвою афери.

З його слів, на сайті-оголошень він розмістив допис про продаж майна. До нього зателефонував невідомий та попросив номер карткового рахунку, аби здійснити транзакцію. Окрім цього він надіслав продавцю фішингове повідомлення, аби отримати необхідну інформацію з даними. Згодом пролунав ще один дзвінок, цього разу аферист представився співробітником фінансової установи. Він уточнив отриману інформацію щодо рахунку. Після розмови потерпілому прийшло сповіщення про зняття з електронного гаманця грошей в сумі майже 50000 гривень.

Відомості про подію працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці розповідають, що такий вид шахрайства називається фішингова атака – це спроба отримати вашу особисту інформацію через Інтернет оманливим шляхом.

Зазвичай вона здійснюються через електронні листи, оголошення або сайти, схожі на ті, які ви відвідуєте. Наприклад, ви можете отримати електронний лист, схожий на лист із банку, з проханням підтвердити номер банківського рахунку.

В посиланні вас просять вказати такі дані як:
• Імена користувача та паролі
• Номери соціального страхування
• Номери банківських рахунків
• PIN-коди (особисті ідентифікаційні номери)
• Номери кредитних карток
• Дівоче прізвище матері
• Ваш день народження

Будьте обережні, якщо на сторонньому сайті у вас запитують введення даних авторизації, а також платіжних даних.

Не відкривайте посилання від незнайомих або малознайомих співрозмовників. Саме таким чином на спеціально створених сайтах шахраї отримують доступ до ваших персональних даних.

У голові не вкладається: на Львівщині невідомі розмалювали портрети померлих (ФОТО)

У Тернополі у лікарню підкинули новонароджену дитину